25n
25N
25N

València avança en la convocatòria de la segona onada d'ajudes a la rehabilitació d'habitatges del Cabanyal dotada amb 8,2 milions d'euros

València avança en la convocatòria de la segona onada d'ajudes a la rehabilitació d'habitatges del Cabanyal dotada amb 8,2 milions d'euros
24/04/2020 -

La Junta de Govern Local ha aprovat sol·licitar a la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica incloure la societat Plan Cabanyal-Canyamelar com a entitat col·laboradora de les subvencions destinades a particulars per a la rehabilitació d’habitatges al barri. Tant la regidora d’Habitatge, Isabel Lozano, com la vicealcaldessa i portaveu del Govern municipal, Sandra Gómez, han destacat hui que, una vegada fet aquest tràmit, que depén de la Generalitat, s’agilitaran les ajudes de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana II, conegudes com ARRU II, dotades amb 8,2 milions d’euros, en estar centralitzades en una única oficina, sense que Ajuntament o Generalitat hagen de fer d’intermediaris.

La regidora d’Habitatge, Isabel Lozano, ha explicat que l’ARRU II “suposarà un impuls molt important per al barri del Cabanyal, per a la seua rehabilitació i per a la dotació de parcel·les hui en dia sense usos o amb edificacions pendents de rehabilitar”. L’edil ha valorat que “engegar la concessió d’aquestes ajudes suposarà un incentiu a la productivitat en tota la ciutat, ja que activarà al sector de les obres i rehabilitacions d’edificis en un moment en què qualsevol estímul per a l’economia local de València és importantíssim a causa de la situació de paràlisi provocada per la COVID-19”.

Lozano que ha manifestat que “allò aprovat hui en la Junta de Govern Local és un pas més per rehabilitar el Cabanyal, des de l’Ajuntament volem eliminar traves burocràtiques i fer més ràpids i fàcils tots els procediments a través de la cessió de les competències de l’ARRU II a l’oficina Plan Cabanyal, una voluntat compartida conjuntament amb la Generalitat. Plan Cabanyal és un mitjà propi i proper a la ciutadania que gestionarà de manera àgil les ajudes ARRU II als particulars”.

“Vam acordar al principi d’aquesta legislatura donar més capacitat de gestió a la societat Plan Cabanyal-Canyamelar per ser una oficina de proximitat, per haver-se consolidat com a un punt de resolució de dubtes i gestions entre els veïns i veïnes del barri i el mateix Ajuntament”, ha explicat Sandra Gómez en la roda de premsa posterior a la Comissió de Seguiment de la crisi del coronavirus i la Junta de Govern Local. La compareixença, presidida per l’alcalde, Joan Ribó, i en què també ha participat el vicealcalde, Sergi Campillo, s’ha pogut seguir en directe a través de la sala de premsa virtual i el compte institucional de Twitter @AjuntamentVLC.

“És per això que tant la regidora d’Habitatge, Isabel Lozano, com jo, com a presidenta de Plan Cabanyal, convenim que aquesta societat siga l’ens col·laborador de la gestió de les ajudes de l’ARRU II”. Aquestes ajudes a la rehabilitació d’habitatges al barri del Cabanyal estan dotades amb una inversió de 8.258.937,33 euros. Gómez ha destacat que “es consolida el projecte de rehabilitació del barri amb huit milions més per a la rehabilitació d’habitatges particulars, però, a més, hem instrumentalitzat que siga una societat nostra la que tramite aquestes ajudes i, per tant, estarem accelerant la recuperació del barri”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − set =

museo prehistoria
museo prehistoria