València mira l'evolució de la pandèmia mentre avança en l'organització de les Falles de setembre

A mitjan agost, Sanitat es reunirà amb el món faller per a determinar quins actes es podran realitzar i quines seran les mesures de seguretat

Guardar

Mascletà a la plaça de l'Ajuntament de València
Mascletà a la plaça de l'Ajuntament de València
Queden només unes setmanes perquè els monuments fallers isquen als carrers de la ciutat de València, donant la benvinguda a les tan esperades Falles de 2021. No obstant això, la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana continua preocupant. I és que malgrat les restriccions – un total de 77 municipis valencians han tornat al toc de queda – sembla que els nous contagis no estan descendint com s'esperava. De fet, només set dels 32 municipis en els quals, en un primer moment, es va aplicar la restricció de mobilitat nocturna han millorat significativament la seua situació.Un panorama que va començar a torçar-se a la fi del mes de juny, i que ha provocat que alguns municipis, com Riba-roja, hagen decidit cancel·lar, definitivament, la celebració de les festes josefines el mes de setembre, sumant-se així a altres localitats que, quasi des del principi, van anunciar la suspensió de les Falles fins a 2022, com és el cas de Llíria, Manises, Meliana, Paiporta, Xàtiva, Carcaixent o Algemesí, entre molts altres.No obstant això, no és el cas del cap i casal on els preparatius per a les Falles de 2021 continuen avançant. De moment, l'Ajuntament de València ja està atorgant els permisos per a l'ocupació dels carrers que sempre estarà supeditat a la situació sanitària del moment.Ofrenda 2019Així mateix, alguns actes fallers o estan en marxa – com l'Exposició del Ninot, que pot visitar-se fins al 30 d'agost – o estan en la fase d'organització, com és el cas dels trets pirotècnics. De fet, ja es coneix la programació de les mascletaes i castells per a les Falles de 2021, que l'Ajuntament repartirà entre els diferents barris de la ciutat, i en diferent horari, per a evitar aglomeracions.Siga com siga, a mitjans d'aquest mes d'agost, la Conselleria de Sanitat es reunirà amb Junta Central Fallera i amb la Interagrupació, amb l'objectiu de concretar, aquesta vegada sí, quins actes podran realitzar-se i quins no, així com detallar les mesures de seguretat que s'hauran de complir. Fins ara, i sempre que l'evolució de la pandèmia no obligue a canviar els plans, es permetrà l'organització d'actes propis de cada comissió, com a concursos, sopars o espectacles culturals, evitant aquells en els quals no es puga garantir el control de les persones assistents, com seria el cas de revetles o discomòbils.Respecte a l'horari, s'ha establit de 17.00 a 21.00 hores per a aquelles activitats en horari vespertí; i de 22.00 a 01.30 hores per a les d'horari nocturn, sempre que no es mantinguera el toc de queda que, actualment, està en vigor a la ciutat de València.

Comencen a perfilar-se les Falles de 2022

I la maquinària no es deté. València ja comença a perfilar el que seran les Falles de 2022. I és que una vegada que al setembre es tanque el cicle faller, és moment de treballar en les festes josefines del pròxim any. D'aquesta manera, ja s'han donat a conéixer algunes de les dates més destacades del calendari faller.Així, el pròxim 2 d'octubre, La Fonteta acollirà l'elecció de la Cort d'Honor de 2022; mentre que el 13 d'octubre serà el torn de la telefonada de l'alcalde que revelarà el nom de les futures Falleres Majors de València, un dels actes més icònics que no s'ha produït des de 2019. Finalment, un dia després – 14 d'octubre – es desenvoluparà la proclamació de les màximes representants de la festa.
Destacats