25n
25N
25N

València avança cap a un model de ciutat basat en la sostenibilitat

Enllumenat intel·ligent o sensors mediambientals en l’EMT són algunes de les accions per a complir amb els ODS

València avança cap a un model de ciutat basat en la sostenibilitat
26/11/2019 -

València continua treballant per a complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per a 2030 a través de polítiques que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida de la ciutadania, al mateix temps que es combat el canvi climàtic. D’aquesta manera, i gràcies al projecte de Smart City València s’estan implantant mesures per a complir amb els 17 ODS que marca l’ONU.

Sens dubte, un dels blocs més destacats és la preservació del nostre planeta. Així, des del Consistori s’està treballant en la implantació de sensors mediambientals embarcats en l’EMT per a tindre un mesurament dels nivells de contaminació més específics; en la instal·lació de sensors de nivell d’ompliment dels contenidors dels Pobles del Nord i del Sud per a una gestió de la recollida de residus més eficient; així com en la instal·lació d’enllumenat intel·ligent, en un primer moment als Pobles del Nord i Sud, per a disposar d’informació, en temps real, de l’estat dels diferents trams de l’enllumenat, mentre es millora la sostenibilitat mediambiental reduint el consum.

No obstant això, també s’està treballant ja en el compliment d’altres Objectius de Desenvolupament Sostenible. En aquest sentit, des de València Ciutat Intel·ligent s’està elaborant una nova aplicació de gestió del fons social per a llars en risc d’exclusió. L’objectiu no és un altre que simplificar la gestió de la sol·licitud del bo social per al subministrament de l’aigua, i la intenció és que s’estenga als subministraments d’energia elèctrica i gas. Amb aquesta mesura, es compliran els ODS de Fi de la Pobresa, Fam Zero i Aigua Neta i Sanejament.

El Consell Alimentari de la ciutat

València ha sigut la primera ciutat de tot el país a comptar amb un Consell Alimentari Municipal. En compliment del Pacte de Política Alimentària, que es va signar a Milà en 2015, el Consistori va posar en marxa els mecanismes per a constituir aquest Consell, que es constituïa en 2018. Un organisme que naix amb la voluntat de treballar per a desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles, inclusius, segurs i diversificats amb l’objectiu no només d’assegurar el dret de la ciutadania a una alimentació sana i saludable, sinó també a reduir els desaprofitaments d’aliments i preservar la biodiversitat.

Des de la seua posada en marxa, el Consell Alimentari Municipal ha convocat dues taules de treball en les quals s’ha abordat aspectes com l’estudi de la compra pública i els menjadors escolars per a convertir-los en espais més sostenibles, així com en l’estudi dels canals curts de comercialització, que va realitzar el Centre d’Estudis Rurals i Agricultura.

En definitiva, es tracta d’avançar, conjuntament, i això exigeix implicar la ciutadania, a entitats i administracions, cap a un sistema d’alimentació local més just i sostenible. Per a això, aquest Consell es regeix per una carta de principis en la qual s’estableix la importància d’atorgar a la ciutadania el dret a decidir quin tipus de sistema alimentari vol i oferir-li les eines per a dur-ho a terme. Per a això, és imprescindible que “totes les persones tinguen accés a la informació, formació i recursos que ens permeta conrear, comprar, cuinar i gaudir d’aliments sostenibles i saludables”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =

CCCC
activem alfafar