25n
Orgull
Orgull

València autoritza la renovació d'un tram de l'emissari de Vera per a garantir el seu correcte funcionament

València autoritza la renovació d'un tram de l'emissari de Vera per a garantir el seu correcte funcionament
05/08/2021 -

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua, ha autoritzat l’EPSAR, l’entitat de sanejament d’aigües residuals de la Generalitat Valenciana, les obres per a la reparació integral d’un tram del sobreeixidor submarí de l’emissari de Vera, una intervenció fruit dels treballs de conservació i manteniment de la infraestructura i que comporten una inversió de 270.948,96 euros. La infraestructura, de propietat municipal encara que el seu manteniment i conservació és finançat per l’EPSAR, expulsa a la mar aigües pluvials i aigües del drenatge d’hortes.

En concret, la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua ha aprovat una ampliació de les obres d’emergència concedides el mes de març i realitzades al maig. La regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, ha apuntat que la intervenció “és fruit d’un seguiment exhaustiu de la infraestructura i de la col·laboració entre Ajuntament i Generalitat. Els treballs periòdics de conservació i manteniment que es realitzen són fonamentals per a planificar intervencions de renovació que eviten fissures a curt i mitjà termini. Amb les obres s’ampliaran les garanties i potencialitats de l’emissari de Vera per a assegurar que continua funcionant correctament”. Aquesta construcció està composta per dues canonades a través de les quals s’expulsen a la mar les aigües pluvials i les aigües del drenatge de l’Horta.

Valía ha recordat que en l’emissari de Vera “no transporta aigües residuals i només expulsa aigües pluvials i aigües procedents de les séquies de l’Horta i, per tant, davant qualsevol fissura no comportaria un si mateix un risc mediambiental, però volem ser especialment acurats i prudents en els entorns naturals tan valuosos com les nostres platges. A més, el tram en el qual s’intervé es troba a un quilòmetre i mig de la costa i a una profunditat de vora 15 metres, amb el que tampoc comportaria cap contaminació de les aigües de les nostres platges, ja que a eixa profunditat qualsevol tipus de bacteri que poguera transportar moriria”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =