València incrementarà el parc públic de vivenda en un 100 % en quatre anys

Al projecte de construcció de 310 pisos per part d’AUMSA s’unix el Pla 20.000 del Govern central que preveu 400 habitatges de lloguer accessible a la ciutat

Guardar

0911 Gómez. JGL (2)
0911 Gómez. JGL (2)

El projecte de construcció de 310 pisos per part de l’empresa municipal AUMSA i el Pla 20.000 del Govern central que preveu 400 habitatges de lloguer assequible a la ciutat "permetrà incrementar en un 100 % el parc públic de vivenda a València en els pròxims quatre anys", segons ha manifestat la portaveu del govern municipal, Sandra Gómez, en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local. L’òrgan executiu del govern municipal també ha aprovat la convocatòria d’ajudes per a material escolar i el conveni regulador per pagar part del rebut d’aigua a persones en risc d’exclusió social. A més s’ha formalitzat donar per desistida la sol·licitud d’aprovació del projecte de reparcel·lació del solar de l’antic Mestalla del València CF.

En la roda de premsa posterior a la primera Junta de Govern Local després de les vacances estivals, Gómez ha destacat "les actuacions dirigides a facilitar l’accés a la vivenda davant l’increment del preu del lloguer i les dificultats econòmiques que estan travessant les famílies com a conseqüència de la COVID-19". Així, a "les més de 310 vivendes que AUMSA construirà en els pròxims anys" se suma el Pla 20.000 impulsat pel Govern central, a través del qual "es posarà a la disposició de la ciutadania al voltant de 400 habitatges de protecció pública, amb lloguers assequibles, que sens dubte ajudaran a contindre els preus de l’entorn i ajudaran moltes famílies a accedir a una vivenda digna". Estes dos iniciatives "ens permetran incrementar en un 100 % el parc públic de vivenda de la ciutat de València en tan sols quatre anys".

A més, la regidora s’ha referit a "la recuperació de determinats buits urbans, com és l’antiga caserna d’Enginyers, que va deixar de complir la seua funció militar en l’última dècada del segle XX, o solars de Ciutat Vella o el nou espai de les Moreres" i al programa municipal Reviure per al foment de la reforma i lloguer accessible de vivenda buida que va presentar ahir l’alcalde, Joan Ribó, juntament amb la regidora de Vivenda, Isabel Lozano. A través de Reviure "se subvenciona fins a 20.000 euros la reforma de l’habitatge, que s’adjudica a una persona de la borsa de demandants de lloguer accessible", ha recordat Sandra Gómez. "Esta iniciativa compta amb un pressupost de 500.000 euros per al 2020 i pretén aconseguir com a mínim 25 habitatges en la seua primera convocatòria".

Així mateix, "en esta línia d’atendre l’emergència social i ajudar les famílies", des de les regidories del Cicle Integral de l’Aigua i Benestar Social s’ha "impulsat un conveni regulador per al pagament de part dels rebuts per la prestació del servici de subministrament d’aigua a persones en situació o risc d’exclusió social", amb una quantia de 50.000 euros. "Els detalls del conveni es concretaran en els pròxims dies".

En matèria d’ocupació, "tenim una molt bona notícia perquè s’ha augmentat la subvenció destinada al programa d’ocupació juvenil EMCORP". Al 2019, l’Ajuntament de València va rebre 998.567,38 euros per a la contractació de 74 persones menors de 30 anys amb graus formatius i "enguany disposarem d’1.609.237,56 euros, la qual cosa ens permetrà realitzar 146 contractes".

Respecte a l’àmbit educatiu, la Junta de Govern ha acordat este divendres la convocatòria d’ajudes econòmiques per a l’adquisició de material escolar per a l’alumnat escolaritzat en el segon cicle d’Educació Infantil. "Davant la crisi generada per la COVID-19 és vital garantir l’accés a l'educació a tots i totes les xiquetes perquè la crisi no pot significar que les persones que tinguen menys recursos es queden arrere", ha indicat Sandra Gómez, qui ha ressaltat que "hem fet un augment dels 370.000 euros de la convocatòria anterior fins als 400.000 euros de l’actual".

L’edil ha posat l'accent que "com a novetat, en els criteris de valoració, hem inclòs un punt nou, per puntuar amb un 1’5 més les famílies perjudicades econòmicament com a conseqüència de la declaració de l'Estat d'Alarma, per estar afectades negativament per la sol·licitud d’un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per força major, o per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció relacionades amb la COVID- 19, així com en el cas de persones treballadores autònomes, per quedar en una situació que els legitime per percebre una prestació extraordinària per cessament d’activitat".

D’altra banda, l’òrgan executiu del govern municipal ha donat per desistida la sol·licitud d’aprovació del projecte de reparcel·lació del solar de l’antic Mestalla, un tràmit urbanístic previst en l’Actuació Territorial Estratègica (ATE), que promou el València CF i per a la qual esta mateixa setmana ha demanat una pròrroga. "Si bé es va comentar l’altre dia, s’ha formalitzat hui", ha precisat Gómez en relació a la reunió que van mantindre este dimecres l’alcalde de València, acompanyat dels vicealcaldes, Sandra Gómez i Sergi Campillo, i el president de l’entitat esportiva, Anil Murthy. Com que "no ha sigut aportada pel València CF la documentació requerida per a la continuació del tràmit, es declara conclús el procediment i es procedix a l’arxivament de l’actuació". Això suposa que "es tanca l’expedient de reparcel·lació del solar del vell Mestalla i la conseqüència més immediata és que caldria començar de nou eixe expedient". Gómez ha reiterat que "és necessari que este tipus de solucions urbanístiques, on ens veiem obligats a arxivar expedients, siguen cosa del passat, i puguem començar a fer passos cap avant per desenvolupar els projectes, que tinguen el seu tràmit a l’Ajuntament i arriben a bona fi, perquè totes i tots volem vore com per fi donem carpetada a un problema urbanístic que tenim a la ciutat de València".

Arxivat a:

Destacats