25n
25N
25N

València aposta per recuperar el seu patrimoni material

València aposta per recuperar el seu patrimoni material
22/12/2017 -

L’Ajuntament de València ha acceptat en la seua Junta de Govern Local la cessió efectuada per la Generalitat de dues parcel·les pròximes al Museu de Belles Arts de València en una aposta per reivindicar el museu com una peça fonamental en el patrimoni i la cultura de la ciutat. Una cessió que s’uneix a les obres en la façana posterior del museu, que suposarà llevar la tanca del museu i recuperar l’espai públic des de la façana fins al museu.

Les parcel·les cedides eren necessàries per a l’execució del projecte d’urbanització i obertura dels carrers del Rossinyol, del Pintor Genaro Lahuerta i de Flora. “Este és un espai molt degradat i estem recuperant l’espai urbà, per a fer-lo un espai de qualitat”, ha exposat la portaveu del Govern de la Nau, Maria Oliver.

A més, en la línia de recuperar el patrimoni, la Junta també ha aprovat hui habilitar el crèdit pressupostari dels exercicis 2018 i 2020 per a sol·licitar les ajudes europees dels fons FEDER relatives a la rehabilitació i intervenció dels tinglats 2, 4 i 5 del port de València. Oliver ha criticat l’estat d’aquest patrimoni, “després de l’abandó del projecte de la Fórmula 1 que es va asseure de forma molt agressiva sobre béns patrimonials”.

Les ajudes sol·licitades són d’1.100.000 euros, 1.200.000 i 1.000.000, respectivament, i l’Ajuntament s’ha compromés a aportar els recursos econòmics per a poder participar d’aquestes ajudes. “La nostra intenció és poder deixar el patrimoni de tots els valencians en l’estat que ha de ser i recuperar l’espai públic que suposa la Marina de València com a gran aposta de l’actual equip de govern”, ha dit la portaveu Oliver.

En eixe sentit, la Junta de Govern Local també ha aprovat la contractació dels equipaments de les naus 2 i 3 del Parc Central. La nau 2 tindrà un ús cultural amb la Universitat Popular i la nau 3 estarà destinada a ús ciutadà. Tot i que la nau 3 serà gestionada per l’Àrea de Cultura, es “pretén que siga un espai molt obert i que puga incloure les iniciatives culturals i ciutadanes dels barris, per això estem estudiant un model de cogestió”, ha indicat la portaveu Oliver.

A més, la Junta ha aprovat ajudes per a particulars per a la regeneració i renovació urbana del Cabanyal-el Canyamelar. Les ajudes, de 10.000 euros, 13.000 i 30.000, formen part de l’impuls que des de l’Ajuntament s’està fent al patrimoni municipal perquè les famílies del barri puguen invertir en els seus immobles, “amb la finalitat de reforçar el veïnat original del barri”, ha subratllat Oliver.

Arran de la consulta d’inversions als barris, que es va votar a març de 2017, la Junta també ha aprovat la contractació de les obres de tres nous trams de carril bici, concretament a l’avinguda Mestre Rodrigo, al carrer Vicent Sancho Tello i a l’avinguda Joan XXIII.

A més, s’ha aprovat la contractació de les obres per a millorar l’accessibilitat en les parades de l’EMT dels districtes de l’Eixample, Algirós, Rascanya, Pobles de l’Oest i Pobles del Sud. Uns projectes també seleccionats a través de la consulta ciutadana d’inversions en barri de 2016.

IMPULS A L’OCUPACIÓ

Pel que fa als assumptes relatius a l’ocupació, la portaveu i regidora d’Emprenedoria, Formació i Ocupació, Sandra Gómez, ha presentat un nou pla d’ocupació, ‘Activa Jove’, destinat a contractar joves amb formació en inserció laboral, tècnics d’ocupació. “Des de l’Ajuntament volem que les contractacions que realitzem generen ocupació també, ja que ens ajudaran a millorar les oportunitats de treball des del consistori”, ha dit Gómez.

Al mateix temps, Gómez ha exposat que es premiaran a les persones que han assistit al programa de formació en emprenedoria de València Activa. Hi haurà un premi de 3.000 euros per a les sis millors iniciatives d’emprenedoria.

Per altra banda, la Junta de Govern també ha aprovat una subvenció a l’associació ‘Hogares Compartidos’, que treballa per a posar en comú persones majors que volen compartir llar amb altres persones majors i compartir així les despeses de la vivenda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − sis =

Valencia activa
bombers
CCCC
bombers
Valencia activa