caixa popular

València aposta per la promoció de la salut a la ciutat

València aposta per la promoció de la salut a la ciutat
10/05/2018 -

La Fundació Esportiva Municipal «afrontarà canvis estratègics per abordar la salut des d’una concepció integral, en benefici de la ciutadania». Així ho ha explicat hui la regidora delegada de Sanitat i Salut, Maite Girau, durant una jornada celebrada en el Complex Esportiu Cultural La Petxina per donar a conéixer les adhesions, per part de l’ens local, a l’Estratègia de Promoció de la Salut i la Prevenció en el Sistema Nacional de Salut, així com a l’IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana.

«Sentim satisfacció perquè hem fet un pas molt important en matèria de promoció de la salut, que en els últims anys ha estat la gran oblidada», ha explicat la regidora, qui ha aclarit que l’Ajuntament s’ha sumat a tots els compromisos, polítics i tècnics, per fer efectiva aquesta mesura de salut». I a més, ha afegit, «treballem en xarxa, no solament amb la resta d’administracions, sinó també amb entitats i col·lectius, ja que volem fer de la participació una forma real de funcionament».

El procés d’adhesió començava l’any passat en el marc d’una sèrie de mesures preses amb l’objectiu de millorar en salut i benestar gràcies a la col·laboració institucional i les sinergies que es deriven de la coordinació. En aquest sentit es va decidir, per part del consistori, apostar per l’Adhesió a l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció en el SNS, i al IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana.

«Ambdues adhesions no són incompatibles sinó que més promte es complementen, per la qual cosa s’ha pres la decisió d’afrontar-les en un sol procés i amb una mateixa estructura», ha assenyalat la regidora, Maite Girau.

Maite Girau ha afirmat que es treballarà per «establir un pla de desenvolupament local, per a la implementació de les adhesions, que passa necessàriament per promocionar l’alimentació saludable, l’activitat física, evitar el tabaquisme i el consum inadequat d’alcohol, així com l’estrés, per minimitzar factors de risc i guanyar salut».

Entre les mesures prèvies a les adhesions, preses per part de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports, destaca la signatura d’un acord de col·laboració amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, «que ja ha permés incorporar millores en matèria de salut durant l’últim any».

València és també part en la Corporació de la Declaració de París per a posar fi a l’epidèmia de sida. A més, la ciutat és integrant des de 2016 de la Xarxa de Ciutats Saludables (RECS) i del Consens de Xangai, «aquest últim amb la finalitat de poder actuar a l’àmbit local per aconseguir que el municipi siga inclusiu, segur, sostenible i saludable».

Finalment cal assenyalar que l’adhesió al IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana suposa la incorporació a la Xarxa Salut, adquirit al costat de la resta de municipis valencians amb el compromís de fomentar promoció de la salut.

En la jornada també ha participat la directora general de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana María García García.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris