València aposta per la renovació dels jardins amb inversions per tots els barris

L’Ajuntament ha remodelat els jardins de Benicalap, Montolivet i Patraix com a part d’un projecte que pretén fer de la ciutat un espai verd

Guardar

0826 Nou jardí Benicalap (2).jfif
0826 Nou jardí Benicalap (2).jfif

L'Ajuntament de València continua en la seua aposta per a fer de València una ciutat més verda. L'últim pas encaminat en aquesta línia ha sigut la remodelació de tres jardins per un valor superior als 600.000 euros: 321.000 euros al jardí de Benicalap, 110.000 euros al jardí de Montolivet i, finalment, 115.000 euros en un nou jardí a Patraix. La inversió, planificada en el pla Decidim València 2018, és a soles una part de moltes renovacions previstes del teixit verd de la ciutat.

Aquestes iniciatives busquen la creació o renovació de llocs deshabitats, o en mal estat, i convertir-los en zones amables per al veïnat. Els nous espais són plantejats com un lloc per a la inclusió de tota mena d'usuari i per a totes les edats perquè la ciutadania es relaxe. També estan dissenyats per a passejar i gaudir d'equipaments útils per al veïnat, com per exemple jocs infantils i per a adults, amb una important càrrega de vegetació i ombra. Segons les paraules de Sergi Campillo, vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana "també s'afavoreix que tinguen cabuda amb la biodiversitat".

Concretament, el parc de Benicalap "tindrà quatre accessos disposats estratègicament per a afavorir la circulació completa, i es creen diferents zones, mirador, passos, i espai de jocs infantils, amb jocs bio saludables i font abeurador". El criteri de vegetació i selecció d'espècies, d'arbratge i arbustives, es basa en criteris de sostenibilitat i ecologia, amb directrius de baix consum d'aigua i espècies adaptades al clima i sòl de València. A més es tractarà de fomentar la possibilitat de generar un jardí que evolucione segons les estacions.

La transformació d'un solar en el nou Jardí de Montolivet està dissenyat especialment per a cobrir les necessitats dels xiquets i xiquetes, així com els seus familiars i acompanyants, amb zones de passeig entre els espais enjardinats, llocs associats a la vigilància i seguretat dels xicotets i la part dedicada a jocs infantils amb equipament especial i inclusiu. Les espècies d'arbratge són de fulla caduca per a permetre l'entrada de sol a l'hivern, completats amb plantes entapissades i de port baix i arbustives. Quant a l'equipament previst, s'habilitaran fonts d'aigua potable; bancs sense suport, amb suport i suports isquiotibials, d'acord amb la normativa d'accessibilitat; a més de papereres i fanals. Quant a la zona de jocs infantils, disposarà d'un gronxador cistella, un carrusel i balancí. També s'instal·larà un cartell informatiu de l'àrea infantil i àrea de prohibició per a accés a mascotes.

Quant a Patraix, la renovació del jardí del carrer de Manuel Simó afectarà a tot l'enllumenat de la zona que ja estava obsolet; el condicionament dels camins i terra; l'ampliació dels escocells existents; la instal·lació d'una xarxa de reg automatitzada i la substitució dels bancs existents per anous. En la zona de jocs infantils exterior als camins, s'instal·laran dues unitats de balancins i un gronxador de fusta amb dos seients, un d'ells adaptat a persones amb diversitat funcional. A més, en l'espai central de jocs, format per dos monticles, un d'ells amb tub d'acer passant i tobogan, estarà dotat d'un paviment de seguretat continu, destinat a amortir les caigudes i sobre el qual s'habilitarà un tobogan d'acer inoxidable doble i esglaons d'accés. S'instal·laran cartells informatius.

També es construirà una rosa dels vents que serà una zona de reunió per als veïns i veïnes del barri, amb troncs subministrats per tales realitzades per l'Ajuntament. Aquests canvis als jardins suposen un canvi al voltant dels barris vitals en un moment històric per al canvi climàtic. És vital que les ciutats troben espais on neutralitzar la urbanització i combatre l'augment de graus, humidificar l'ambient i preservar l'entorn. A més, donar eixida a llocs en desús fan que es controlen les plagues i s'aprofiten els llocs. Aquesta acció suposa "un espai verd en el cor del barri de Patraix que podrà gaudir el veïnat", com ha assenyalat Campillo. Per al vicealcalde, "renaturalitzar l'entorn urbà és respondre a les demandes ciutadanes d'una millor qualitat de vida a la ciutat; pensar en les prioritats dels nostres barris amb un compromís amb el veïnat. Per això estem actuant en tots els districtes de València, configurant una xarxa d'espais verds que aporten benestar a la ciutadania", conclou.

Arxivat a:

Destacats