25n
Orgull
Orgull

València aprova el projecte per a recuperar espai públic a l'avinguda Pérez Galdós

Sandra Gómez destaca que és “un projecte ambiciós” en una avinguda en la qual “el vehicle privat ocupa molt espai públic”

València aprova el projecte per a recuperar espai públic a l'avinguda Pérez Galdós
07/05/2021 -

L’Ajuntament de València ha aprovat aquest matí en la Junta de Govern Local el projecte que pretén recuperar espai públic a l’avinguda Pérez Galdós. Així ho ha anunciat la vicealcaldessa, Sandra Gómez, en la roda de premsa posterior a la reunió al costat del vicealcalde, Sergi Campillo. La portaveu socialista ha destacat que és “un projecte molt ambiciós” en una avinguda en la qual “el vehicle privat ocupa molt de l’espai públic”. S’intentarà accelerar “el màxim possible” la contractació d’unes obres que tindran una duració de 4 mesos i un pressupost inicial d’1.100.000 euros, aproximadament.

L’avinguda Pérez Galdós és una de les més llargues de tota la ciutat de València. Actualment consta de 3 carrils exclusius per al trànsit privat, depenent del tram, i amb un carril destinat al bus. No obstant això, manca completament d’un carril bici específic i l’espai destinat al vianant és bastant reduït. Una cosa que, segons ha assenyalat Gómez, ha comportat molts problemes entre trànsit privat i veïns i veïnes de la zona.

És una de les pitjors avingudes (Pérez Galdós) dissenyades, a penes hi ha espai per als vianants. Enteníem que hi havia una emergència i aplicarem vies de conversions en zona de vianants urbanes. L’objectiu és augmentar la distància interpersonal entre el delimitat per vianants i el trànsit rodat”, ha assenyalat Gómez respecte a les transformacions que es duran a terme en aquesta via.

Hui dia, les voreres compten amb 2 o 2,5 metres d’amplària i les futures voreres aconseguiran fins a 4 metres, quasi el doble del que hi ha en l’actualitat. També hi haurà carril bici, amb un nou itinerari ciclista i amb vorades separades i una delimitació dels espais. Així i tot, Gómez ha assegurat que “es mantindrà l’accés als aparcaments en domicilis privats, com no podia ser d’una altra manera”.

Quant al trànsit privat, desapareixerà un dels carrils existents. Mentre que, l’espai destinat a l’EMT s’ampliarà i es repartirà en total entre 30 i 40 metres de longitud. Totes aquestes actuacions assenyalades suposaran modificacions en els més de 2 quilòmetres de longitud que té aquesta avinguda.

Pérez Galdós és un eix important de la ciutat respecte al trànsit, però també és una de les vies que recullen major número de població entre veïns. Així, augmentarem un 40% l’espai per als vianants. Intentarem accelerar el màxim possible el procés de contractació. Encara que els temps són complicats, amb la finalitat d’agilitar l’execució del projecte, una vegada aprovat, s’enviaran els plecs al servei de contractació per a iniciar al més prompte possible el procés de licitació”, ha resolt la vicealcaldessa respecte al tema.

Altres anuncis

A més d’això, la Junta de Govern Local ha anunciat altres projectes i iniciatives aprovades hui. Respecte al Pla Resistir, Sandra Gómez ha confirmat l’aprovació del pagament d’1,8 milions d’euros entre ajudes al sector del taxi i el sector cultural i educatiu. “Volem agrair al sector del taxi, que s’està implicant molt i ha sigut un èxit”, ha assegurat la responsable d’Urbanisme de l’Ajuntament de València.

Entre altres coses, també cal ressaltar la validació de l’encàrrec d’execució de la fase 1 del projecte denominat ‘Condicionament d’itineraris paisatgístics entorn de l’Horta de Sant Miquel 2018’. “Una altra bona notícia també per als veïns i veïnes dels barris d’Orriols, Torrefiel, Sant Llorenç i Benimaclet”, ha apuntat Gómez.

El vicealcalde, Sergi Campillo, ha posat en valor l’aprovació del projecte d’ampliació del camp de futbol de Torrefiel. “El que farem és convocar a les entitats veïnals de Torrefiel, Campanar i Benicalap per a explicar-los aquest nou projecte i traure’l a licitació. Una de les coses més bones de la integració social és que el futbol participe de la vida activa del barri”, ha asseverat Campillo.

A més, el regidor d’Ecologia Urbana, ha anunciat que continua l’avanç pel que fa la segona convocatòria de les subvencions per als comerços per la promoció del valencià. Se subvencionarà el 100% de les accions que es demanen, amb un límit de 2.000 euros per establiment. El pressupost total serà de 45.500 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 7 =