25n
25N
25N

València aprova les noves cartes de servicis d’inserció sociolaboral i de benestar animal

Luisa Notario ha destacat la utilitat d’estos documents perquè la ciutadania puga comparar què pot esperar i què rep dels diversos servicis municipals

València aprova les noves cartes de servicis d’inserció sociolaboral i de benestar animal
26/11/2020 -

L’Ajuntament ha aprovat dos noves cartes de servicis, concretament les de Benestar Animal i del projecte d’inserció social i laboral València Inserta. Estos documents, com els de la resta de servicis que ja s’han aprovat, recullen tota la informació sobre els servicis municipals oferits a la ciutadania. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha destacat “el procés de modernització de la gestió pública local que estem impulsant des de l’Ajuntament de València des del mandat anterior per acostar l’administració a la ciutadania”.

“Amb les cartes de servicis oferim una ferramenta molt útil per a la ciutadania perquè permeten una visió ràpida i global del servici que es presta, dels compromisos de qualitat vinculats a eixe servici i de les formes d’accés a ell”, ha explicat la regidora. A més, les cartes de servicis faciliten l’exercici efectiu dels drets com a ciutadans i ciutadanes, “proporcionant-los una influència més directa sobre els servicis administratius i permetent-los comparar el que poden esperar amb allò que reben realment”. Els documents arrepleguen tot un seguit de compromisos relacionats amb els servicis municipals que van més enllà d’allò exigible per la normativa aplicable, amb la qual cosa també permeten mesurar i avaluar els nivells de compliment dels compromisos que es volen aconseguir. “És una ferramenta molt útil que el govern de Joan Ribó va posar en marxa en 2016 a la recerca permanent de la qualitat dels nostres servicis per explicitar la responsabilitat i el compromís de millora que tenim davant de la ciutadania”, ha afirmat Notario.

La nova carta de servicis de Benestar Animal recull els servicis que oferix en relació amb els animals abandonats, la tramitació de llicències de tinença d’animals, la implantació i seguiment del pla colonial felí o el control de la població de coloms, entre altres. A més, inclou els compromisos adquirits i els indicadors utilitzats per mesurar el seu acompliment, com ara la realització d’un cens anual de coloms o el temps mitjà de tramitació administrativa de cada procediment.

La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, ha posat en valor que “l’aprovació i actualització de la carta de servicis de Benestar Animal suposa reforçar el compromís ferm d’este Ajuntament amb la protecció animal i el treball diari de la nostra delegació en l’atenció i la cura dels animals, no sols als centres municipals d’acollida de Benimàmet i Natzaret, sinó també en el control i protecció de les colònies felines de la ciutat, la població de coloms i en la sensibilització ciutadana cap a una adopció responsable”. A més, ha destacat que des de la creació de la Delegació de Benestar Animal en 2015 “hem aconseguit situar les polítiques de protecció animal en el centre de l’acció municipal”.

Respecte de la carta de servicis de València Inserta, permet accedir a la relació de servicis oferits com ara la informació, orientació i assessorament laboral, els itineraris integrats i personalitzats, la formació o el seguiment sociolaboral. Dins de la relació de compromisos destaca la consulta anual del grau de satisfacció de les persones usuàries en relació al servici oferit i l’atenció dels suggeriments rebuts. A més, s’explicita que les persones derivades des dels centres de servicis socials tindran personal tècnic de referència durant tot el procés d’intervenció i la formació oferida comptarà amb un compromís mínim del 30 % d’insercions laborals.

Notario ha afirmat que el govern municipal “treballa i està compromés amb la ciutadania”, com demostra la voluntat “d’aconseguir una administració eficient prestadora de servicis de qualitat” i la plasmació d’eixe objectiu en les cartes de servicis. “Internament funcionen com a motor potent de canvi, ja que establixen mecanismes de millora contínua dels servicis que prestem a la ciutadania; externament són un instrument de comunicació i compromís amb els veïns i veïnes de València a través de la divulgació dels servicis que oferix l’Ajuntament i els seus estàndards de qualitat i suposen una mena de contracte de servicis entre l’Administració i la ciutadania prenent en consideració les seues necessitats i expectatives”, ha afegit.

Fins ara hi ha aprovades les cartes de servicis de: Drogodependències, Sanitat i Consum, Contaminació Acústica, Biblioteques, Cementeris, Platges, Qualitat i Anàlisi Mediambiental, Centres Municipals de Servicis Socials, Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l’Espai Públic i la de Bombers.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − deu =