25n
25N
25N

València aprova la declaració de suport a la ciutat palestina d'Hebron

València aprova la declaració de suport a la ciutat palestina d'Hebron
28/12/2018 -

La Junta de Govern Local ha aprovat la declaració de suport a la ciutat palestina d’Hebron, amb l’objectiu de mantenir vincles de solidaritat, pau i cooperació entre el poble valencià i palestí. La declaració defensa les iniciatives tendents a «una solució justa, pacífica i duradora de la situació d’apartheid i colonització que viu el poble palestí».

València ha decidit treballar en comú amb l’Ajuntament d’Hebron (Palestina) per aconseguir objectius com ara «donar suport al poble palestí en la seua lluita per la consecució del dret inalienable de tots els pobles a la lliure determinació i la independència, de conformitat amb els principis enunciats en la Carta de les Nacions Unides i en la seua Resolució 1514 (XV), de 14 de desembre del 1960, on figura la Declaració sobre la Concessió de la Independència als Països i Pobles Colonials», així com en el dret a l’autodeterminació.

Amb aquesta declaració, el Consistori es compromet «a donar suport a les iniciatives tendents a una solució justa, pacífica i duradora de la situació d’apartheid i colonització que viu el poble palestí, declarar la ferma decisió de mantenir vincles de solidaritat, pau i cooperació entre el poble palestí i valencià, així com cooperar en el desenvolupament de les relacions socioculturals, econòmiques i turístiques».

En aquesta declaració, l’Ajuntament també estableix mecanismes de cooperació i intercanvi entre els municipis d’Hebron i València. La vigència d’aquesta declaració d’intencions es determinarà per part dels dos municipis.

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fàbregas Santana, ha manifestat que «davant l’apartheid i colonització que viu el poble palestí, des de fa ja 70 anys, no podem mirar cap a un altre costat i hem de posicionar-nos a favor de la justícia, dels drets humans i el dret internacional. Aquesta declaració és una acció més que du a terme aquest govern per mostrar la seua solidaritat amb Palestina, i el seu compromís per la defensa dels drets humans en qualsevol territori».

D’altra banda, aquesta declaració és la segona d’aquest tipus realitzada pel Govern de la Nau, després de la declaració d’agermanament amb el municipi sahrauí d’Auserd.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 4 =

torrent