25n
25N
25N

València aprova la convocatòria d’ajudes per a autònoms i microempreses que s'acullen al Pla Resistir

L’alcalde destaca que “estes prestacions es tramitaran el més ràpid possible, i que el consistori preveu habilitar altres ajudes per activitats econòmiques que no estan contemplades en este paquet de subvencions”

València aprova la convocatòria d’ajudes per a autònoms i microempreses que s'acullen al Pla Resistir
05/02/2021 -

L’Ajuntament de València ha aprovat hui la convocatòria d’ajudes a les quals, d’ací a poc temps, podran optar xicotetes empreses afectades per l’impacte econòmic de la pandèmia del coronavirus. Segons aquest acord, adoptat en la reunió de la Junta de Govern Local, aquestes prestacions directes, que s’abonaran immediatament, ascendiran fins als 2.000 euros per beneficiari (autònoms o microempreses dels sectors de la restauració i el turisme, entre altres, amb un màxim de deu persones treballadores).

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha informat hui de les bases d’aquestes subvencions que “es tramitaran el més ràpid possible”, seran compatibles amb altres, i estan cofinançades, segons contempla el Pla Resistir, per la Generalitat, la Diputació de València, i els consistoris. Concretament, l’administració autonòmica sufragarà el 62,5% del total de la partida destinada a aquest efecte, que ascendeix a 28.840.194 euros, mentre la Diputació aportarà el 22,5% d’aquesta quantia. “L’Ajuntament -tal com ha recordat l’alcalde- invertirà 4,32 milions, fruit d’una modificació pressupostària acordada en la Junta de Govern Local del passat divendres per a assumir aquesta obligació i injectar diners als sectors econòmics de la ciutat que han patit l’impacte de la covid-19”.

Després d’anunciar aquestes ajudes, i avançar que l’Ajuntament preveu habilitar d’altres per activitats econòmiques que no estan incloses en aquesta convocatòria, Joan Ribó ha explicat que per a optar a aquestes es podran presentar les sol·licituds en un termini de 20 dies des de l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria d’ajudes en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

Per part seua, la regidora delegada de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics, Pilar Bernabé, ha assegurat que “el pagament serà immediat i que, posteriorment, es revisarà tota la documentació per a comprovar que es compleixen els requisits exigits”. Per a això, l’Ajuntament, amb la col·laboració de diferents delegacions municipals, ha posat en marxa uns mecanismes per a presentar una inscripció prèvia.

Els dos responsables municipals han recomanat que aquesta sol·licitud es duga a terme telemàticament, mitjançant la Seu Electrònica de l’Ajuntament, ja que la convocatòria contempla facilitats per qui no estiga familiaritzat amb les noves tecnologies i en permetre que la instància es puga presentar per un tercer. No obstant això, tal com han matisat Ribó i Bernabé, també es pot fer de manera presencial, amb cita prèvia.

“En qualsevol cas -ha incidit, la regidora de Desenvolupament Econòmic- ningú tindrà cap problema perquè estan garantides les ajudes per a totes aquelles persones que complisquen els requisits”. “Hi ha diners per a tothom”, ha assegurat en demanar “calma a l’hora de demanar les ajudes per internet perquè no hi ha servidor que aguante tantes persones interactuant al mateix temps”.

“El més important és que es tramitaran d’urgència, i donarem temps per a esmenar possibles errors”, ha insistit Pilar Bernabé, després d’agrair”l’esforç realitzat per la plantilla municipal per a posar en marxa aquestes mesures per a ajudar a aquelles activitats econòmiques que s’han vist greument afectats i han hagut de tancar les portes com, per exemple, negocis d’oci nocturn”.

Els vicealcaldes, Sandra Gómez i Sergi Campillo, també s’han fet eco de la “importància” d’aquest acord de govern en la seua habitual compareixença posterior a la reunió de la Junta de Govern Local. Els dos portaveus municipals han ressaltat “tant el volum de la quantia destinada per a impulsar part del sector productiu, com per l’agilitat del govern per a adherir-se i impulsar aquest pla que implica tres administracions”. “Es tracta del major paquet de mesures destinades a sostenir el sector productiu i no es concediran per ordre d’entrada. L’objectiu és que no acaben tancant les seues persianes”, han coincidit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =