25n
25N
25N

València aprova crear una comissió de reconstrucció de la ciutat per a aconseguir normalitat després de la Covid

La iniciativa rep el suport del Govern del Rialto, PP i Cs i l’abstenció de Vox i arranca amb l’acord de crear un pla de treball

València aprova crear una comissió de reconstrucció de la ciutat per a aconseguir normalitat després de la Covid
11/05/2020 -

L’Ajuntament de València ha aprovat aquest dilluns, en un ple extraordinari, crear una comissió no permanent per a la reconstrucció de la ciutat amb la finalitat de pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19 i recuperar la normalitat al més prompte possible.

Aquest nou òrgan, que es reunirà amb una periodicitat setmanal i estarà conformat per representants de tots els grups de la corporació local, prestarà especial atenció a les mesures relacionades amb la reconstrucció no sols des del punt de vista sanitari sinó també del social i econòmic.

La posada en marxa d’aquesta comissió ha tirat avant amb el suport del govern municipal, el conegut com Govern del Rialto i conformat per Compromís i PSPV, dels membres del PP i dels de Cs, mentre que els edils de Vox s’han abstingut. El ple ordinari d’abril va impulsar a instàncies del PP la creació d’aquest òrgan, que ha arribat a la sessió plenària d’aquesta jornada a través d’una proposta de l’alcalde, Joan Ribó, plantejant la iniciativa.

L’acord d’aquest dilluns contempla la moció del primer edil i la inclusió en ella de set de les huit esmenes presentades pel PP per a introduir alguns matisos. Les dues presentades per Cs, referides a participació de la societat civil i a la revisió del pressupost municipal han sigut rebutjades.

La comissió, que atendrà el reglament del ple, serà presidida per l’alcalde i en ella està previst que participen experts, sindicats, patronal, grans institucions, col·legis professionals entitats veïnals i ciutadanes entre altres. Cada sessió tindrà lloc en l’hemicicle de l’Ajuntament.

L’arrencada d’aquest nou òrgan serà l’elaboració d'”un pla de treball” que es plantejarà “per a un mes i mig” encara que aquest termini pot ampliar-se, com ha exposat aquest dilluns, Joan Ribó, que ha defensat el “consens” i ha instat a tots els grups municipals a “tractar de cerques solucions comunes” per a pal·liar els efectes del coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 13 =

museo prehistoria