València aprova les ajudes de menjador escolar per a xiquets de 0 a 5 anys per valor de 2’5 milions d’euros

Guardar

Sergi Campillo
Sergi Campillo
La Junta de Govern Local ha aprovat hui les ajudes per finançar el menjador escolar dels xiquets i xiquetes de 0 a 5 anys a les escoletes, guarderies i col·legis concertats de la ciutat. Són ajudes corresponents al curs 2021-2022 i complementàries de les que també atorga la Conselleria d'Educació. En total el consistori destinarà 2.560.000 euros. El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, ha afirmat en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local que "volem que cap xiquet o xiqueta de València es quede sense un dinar de qualitat per raons econòmiques".La intenció d'aquestes ajudes per als menjadors escolars és promoure l'accés a l'educació infantil en condicions d'igualtat mitjançant el suport a l'alimentació escolar de menors de 0 a 5 anys de la ciutat. Els beneficiaris d'aquestes subvencions seran els menuts escolaritzats a València en escoletes o guarderies que donen la possibilitat de cursar el cicle complet de 0 a 5 anys i els matriculats en centres concertats en el primer cicle d'educació infantil, que comprén la forqueta de 0 a 2 anys. Sergi Campillo ha avançat que "la novetat d'enguany és que les ajudes es concediran amb efectes retroactius des de l'inici de curs. És a dir, que encara que els tràmits s'allargaren i es concediren ja encetat el curs, tindrien efecte retroactiu des del primer dia de la temporada escolar".Podran optar a les ajudes les famílies monoparentals, les que tinguen una situació de dependència o diversitat funcional, aquelles que tenen un membre de la unitat familiar en l'atur o les que hagen patit violència de gènere o filioparental.El termini de presentació de sol·licituds començarà l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de València (BOPV). Els peticionaris disposaran de vint dies hàbils per fer les seues sol·licituds. Un sistema de punts, relacionats amb la renda de les famílies, servirà per a fer les baremacions.La llista de beneficiaris es podrà consultar a la pàgina web municipal. El llistat també es remetrà al centre escolar del xiquet o xiqueta beneficiària, de manera que els centres escolars detrauran les quantitats de la facturació mensual de menjador.També en matèria escolar, la Junta de Govern ha aprovat el contracte de serveis per a la prevenció, detecció i tractament de l'absentisme escolar en la ciutat de València. Es tracta d'un procediment obert que es licitarà per 582.442,92 euros, IVA a banda.

SUBVENCIÓ EUROPEA PER A LA PLAÇA DE LA REINA

El govern municipal també ha acceptat en la seua reunió de hui la subvenció europea per a la reforma de la plaça de la Reina, una subvenció que ascendeix a 3.350.892'64 euros. La subvenció prové dels fons FEDER de la Unió Europea i, en concret, de les subvencions a projectes singulars d'entitats locals que afavorisquen el pas a una economia sostenible i baixa en carbó.El vicealcalde Campillo ha assegurat que "les obres de la plaça de la Reina són molt importants per a l'equip de govern i la subvenció comunitària demostra que la Unió Europea està en la línia del que està fent l'Ajuntament de València, llevar-li espai al cotxe i donar-li'l al vianant".L'edil ha destacat que "les subvencions de la UE són diners que s'estalviaran de les arques municipals" i ha subratllat que "aquest govern evidencia eficàcia i eficiència a l'hora d'obtenir finançament europeu".El projecte de reordenació i reforma de la Plaça de la Reina comporta la peatonalització de la plaça i del tram final del carrer de la Pau. L'actuació inclou la millora de l'aparcament subterrani i la renovació completa de la urbanització, jardineria, il·luminació i instal·lacions de mobiliari urbà. El cost total del projecte, inclòs dins del programa "València, ciutat de places", és de 8,9 milions d'euros i afecta 12.000 metres quadrats.L'Ajuntament de València ha presentat 15 projectes diferents de les subvencions dels fons FEDER que gestiona l'IDAE (Institut de Diversificació i Estalvi de l'Energia), una entitat pública que depén del Ministeri per a la Transició Ecològica. Dels 15 projectes presentats pel consistori, en 7 s'han atorgat ajudes per valor de 8.973.899'28 euros i s'està a l'espera de la resposta respecte a altres 8 projectes més.En matèria urbanística, l'Ajuntament ha aprovat el projecte per a obrir un carrer per a vianants que unirà el Jardí Botànic i la Gran Via Ferran el Catòlic, inclòs en els pressupostos Participatius DecidimVLC, i que passaria per la porta de l'església dels Jesuïtes. El vicealcalde Sergi Campillo ha recordat que "aquest àmbit està sotmés al pla d'especial protecció del Botànic i s'emmarca en el pla per la transformació i millora de la parcel·la dels Jesuïtes, una parcel·la tan important i tan significativa per als moviments veïnals de València".

PLA RESISTIR

El govern municipal ha donat el vistiplau a una nova tongada de 543 ajudes del Pla Resistir per al taxi i 93 més per a la cultura. En total, fins ara s'han destinat 12,8 milions d'euros per a PIMES i autònoms, 367.000 euros per als sectors econòmics tradicionals, 825.000 euros per al món de la cultura i 3.264.200 euros per al sector del taxi. Ara mateix continua oberta la convocatòria per al sector de les cerimònies i celebracions.La Junta de Govern Local ha donat el vistiplau a la pròrroga del conveni de col·laboració entre el consistori i l'Associació Valenciana d'Aficionats a la Meteorologia per al monitoratge de l'estació meteorològica ubicada al Racó de l'Olla. El conveni inicial, aprovat en 2017, té un cost simbòlic per a l'Ajuntament de València i busca col·laborar en projectes relacionats amb la meteorologia i, en general, amb el medi ambient i el canvi climàtic.Per últim, el govern local ha aprovat la modificació del reglament d'avaluació de l'acompliment i la carrera professional horitzontal del personal de l'Ajuntament de València.

Arxivat a:

Destacats