25n
Orgull
Orgull

València aprova ampliar a una hora la precontractació de les VTC

València aprova ampliar a una hora la precontractació de les VTC
28/06/2021 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha aprovat l’esborrany de la modificació de l’Ordenança de Mobilitat, que regularà els vehicles d’arrendament amb conductor (VTC), establint una hora mínima que haurà de transcórrer des de la reserva fins a la prestació efectiva del servici.

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha destacat que les principals modificacions que s’afegiran a l’ordenança municipal inclouen la que procurarà que es respecte la proporció d’una VTC per cada taxi que opera a València. A més, tots els servicis amb origen i destinació en el terme municipal de València s’hauran de contractar amb una hora d’antelació.

També s’inclou que els vehicles VTC no podran estacionar en la via pública i que tindran prohibit aparcar a menys de 300 metres de llocs de concentració i generació de persones usuàries (ports, estacions, centres comercials i d’oci, centres esportius, centres sanitaris, hotels de més de 400 places i parades de taxi de més de nou places).

Entre les novetats s’inclou la prohibició de la captació mitjançant geolocalització. A més, els nous vehicles de VTC que vulguen prestar servici a València hauran de tindre la classificació ambiental zero emissions de la DGT.

Grezzi ha posat en valor que “impulsem la modificació de l’ordenança perquè la prestació dels servicis discrecionals de les VTC es faça de la forma més correcta, per a garantir la competència més efectiva i el respecte a la legalitat i evitar la competència deslleial: com millor regulem tots aquests aspectes, tindrem millor sistema de mobilitat i més garanties legals”. A més, “garantim les prestacions del servici públic del sector del taxi, que està perfectament regulat, complint així la promesa realitzada al sector”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =