25n
Orgull
Orgull

València apostarà per la innovació per resoldre quasi 300 necessitats detectades amb la Compra Pública d'Innovació

València apostarà per la innovació per resoldre quasi 300 necessitats detectades amb la Compra Pública d'Innovació
14/07/2021 -

La Delegació d’Innovació i Gestió del coneixement, el centre d’innovació Las Naves i la Delegació de Contractació de l’Ajuntament de València, han presentat aquest matí el Mapa de Demanda Primerenca València 2030, en el qual s’han recollit i definit totes aquelles necessitats i reptes públics actualment no coberts i, per tant, susceptibles de ser satisfets mitjançant processos de Compra Pública d’Innovació (CPI).

Aquest mapa estableix 54 reptes que identifiquen 280 necessitats públiques no cobertes, com per exemple la creació d’un Observatori de salut comunitària, la gestió eficient de l’aigua i recursos de l’Albufera, nous mecanismes d’accés a l’habitatge i apostar per sector agroalimentari, sostenible i de proximitat. El mapa serà públic a partir del 26 de juliol en missionsvalencia.eu.

Luisa Notario, regidora delegada de Contractació de l’Ajuntament de València, ha incidit en què “la Compra Pública d’Innovació ens permet, des de l’Ajuntament de València, orientar les nostres compres per a ajudar el mercat a desenvolupar eixos productes i servicis innovadors que no existeixen encara en el mercat i que ens ajudaran a resoldre les complexitats esmentades”.
Al llarg de la jornada s’ha presentat aquest Mapa de Demanda Primerenca València 2030, fruit del treball col·laboratiu desenvolupat al costat del mateix ecosistema d’innovació durant els mesos de març, abril i maig, en el qual, a través de 7 tallers en línia vinculats a les diferents Mirades de València: València Saludable, València Sostenible – canvi climàtic, València Sostenible – mobilitat sostenible, València Compartida – cohesió social, València Compartida – urbanisme sostenible, València Prospera i Emprenedora i Reptes per a la transformació de l’Administració Pública Valenciana, es va realitzar una primera identificació de reptes que ha servit de base per a l’elaboració d’aquest Mapa de Demanda Primerenca.

La Compra Pública d’Innovació (CPI), compromís de Missions València 2030

Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València ha destacat que “ens vam comprometre a fomentar la compra pública d’innovació com marcaven les nostres Missions València 2030, ho hem fet i el continuarem fent. Creiem en el poder transformador de la compra pública, ja que si s’aborda de manera estratègica té la capacitat d’orientar el desenvolupament de les empreses existents cap a l’adopció de tecnologies i el desenvolupament de nous productes i servicis innovadores, creant nous mercats i ocupacions que d’una altra manera no existirien”.

L’esdeveniment ha estat dirigit tant a empleats i empleades públiques del mateix Ajuntament de València com als agents que conformen l’ecosistema d’innovació valencià, i ha comptat amb la participació de nombroses figures amb una àmplia trajectòria i coneixement de la CPI i de la mateixa estratègia de desenvolupament de València.

En la taula redona han participat Amanda Gil, subdirectora general de la Secretaria General de Foment de la Innovació del Ministeri de Ciència i Innovació; Olivia Estrella, secretària general de l’Agència Valenciana de la Innovació; José Antonio Martínez, vicesecretari general de l’Ajuntament de València; moderat per Sergio Serna, CEO de TECH Friendly. Posteriorment, ha realitzat una ponència Fernando Fernández-Monge, associat sènior a la Harvard B Bloomberg City Leadership Initiative.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 1 =