25n
25N
25N

València aposta pel treball per a garantir el servei a la ciutadania

Notario ha destacat que la salut i la seguretat de la ciutadania i del personal municipal són una prioritat, així com garantir els servicis públics.

València aposta pel treball per a garantir el servei a la ciutadania
18/03/2020 -

La regidora de Recursos de l’Ajuntament de València, Luisa Notario, ha signat una nova resolució de mesures addicionals per combatre l’expansió del virus COVID-19, que inclou com a qüestió fonamental la implementació del teletreball. “Establim noves mesures que permeten mantindre el funcionament normal de l’Ajuntament en tot moment i que garantixen el servici públic a la ciutadania”, ha explicat.

El desenvolupament de l’activitat administrativa no presencial que requerisca la gestió municipal per a garantir la salut i la seguretat dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament implica una implantació gradual d’un sistema de teletreball que prioritzarà els servicis que segons la resolució d’Alcaldia signada diumenge requerixen una assistència als llocs de treball d’un 50 %; en segon lloc, aquelles persones amb menors, majors dependents o personal de risc al seu càrrec i, en tercera instància, els servicis que estan dispensats d’assistència física al treball. S’establixen així tres nivells de prioritat: alta, mitjana i baixa.

“Este govern continua aprovant mesures en el marc de l’estat d’alarma en què ens trobem, que ens asseguren poder donar resposta a les necessitats dels veïns i les veïnes de València i per esta raó implementem el teletreball, en plena coordinació amb el Servici de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (SerTIC) i el regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset”, ha afirmat Notario, qui ha posat en valor que la nova norma aprovada hui pel govern central incidix precisament en esta qüestió determinant el caràcter preferent del treball a distància respecte a alternatives com el cessament temporal o la reducció d’activitat. “La nostra prioritat és garantir la prestació dels servicis bàsics a la ciutadania i el funcionament normal dels servicis públics durant el temps que dure esta crisi sanitària, assegurant alhora la protecció de la salut i la seguretat tant de la ciutadania com del personal municipal”, ha insistit.

La resolució també establix mesures per reforçar servicis essencials en cas que les autoritats competents restringisquen més encara la circulació de persones. A més, establix l’atribució temporal de funcions quan es produïsquen vacants en llocs de responsabilitat de servicis essencials. “Hem d’avaluar tots els escenaris possibles i que els servicis fonamentals no es vegen perjudicats per cap eventualitat, sobretot ara, en este moment de crisi sanitària”, ha manifestat Notario.

La resolució també confirma que totes les persones treballadores públiques, en el trànsit des dels seus domicilis cap al centre de treball i en sentit contrari, hauran de poder acreditar la seua condició de personal empleat públic de l’Ajuntament de València, per a la qual cosa els servirà simplement la targeta identificativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 17 =

museo prehistoria