25n
Orgull
Orgull

València aportarà 2.250.000 euro per a la capitalitat Mundial del Disseny

València aportarà 2.250.000 euro per a la capitalitat Mundial del Disseny
07/09/2019 -

La Junta de Govern ha aprovat hui ampliar el suport polític a la candidatura de València com a Capital Mundial del Disseny 2022 amb una ajuda econòmica de 2.250.000 euros, que aportarà l’Ajuntament al llarg de tres anys. També ha decidit promoure la firma d’un protocol juntament amb la Generalitat que es compromet a aportar la mateixa quantitat en el cas que, en octubre, València siga l’elegida i es convertisca en “referent del disseny de qualitat i la creació”.

El portaveu i vicealcalde, Sergi Campillo, i la portaveu i vicealcaldessa, Sandra Gómez, han informat hui d’aquest i altres acords que s’han pres hui a la reunió de la Junta de Govern Local, com ara la concessió de les ajudes municipals València Activa Emprén 2019, que amb un muntant 600.000 euros, han incentivat a les empreses perquè contracten una persona desocupada de forma indefinida. L’equip de Govern també ha acordat hui, entre altres assumptes, la recuperació de les ajudes econòmiques per als espais escènics privats de la ciutat que programen amb companyies valencianes (un total de 190.000 euros, amb un límit màxim de 31.650 euros per espai escènic i sempre que l’import de l’activitat a subvencionar excedisca d’aquesta quantitat).

Pel que fa a l’ajuda destinada a donar suport a la candidatura de València per a ser Capital Mundial del Disseny 2022, el portaveu i vicealcalde, Sergi Campillo ha manifestat “que aquest compromís s’emmarca en la política del govern municipal que treballa per aconseguir una ciutat més creativa, dinàmica i innovadora”, i ha explicat que aquesta despesa pressupostària “també comporta beneficis per a la marca de la ciutat així com un suport a l’ecosistema empresarial valencià, i un impuls per al seu reconeixement internacional”.

Per la seua banda, la portaveu i vicealcaldessa, Sandra Gómez, que també ha parlat “de l’impuls a les indústries creatives i culturals”, ha ressaltat l’impacte urbanístic que pot tindre el fet de convertir-se en capital del disseny. A més, ha afegit, “ens va a ajudar a millorar la qualitat paisatgística de València, una empremta que durarà al llarg dels anys”.

En aquest sentit, els regidors han recordat que l’Ajuntament ja va aprovar una moció al Ple de gener per impulsar aquesta iniciativa, així com perquè es dissenye un projecte estable de suport a les indústries culturals i creatives amb seu en Les Naus per a aprofitar al màxim les sinergies i oportunitats relacionades amb la tecnologia i la innovació, “amb què l’Ajuntament ja treballa”, segons ha anunciat Campillo.

Seguidament, es va encomanar a l’Associació Valenciana Capital del Disseny la realització de les gestions oportunes per presentar la candidatura. Ara, arran de la moció aprovada hui a la Junta de Govern, s’iniciaran els tràmits necessaris per a atorgar a l’esmentada l’entitat sense ànim de lucre, subvencions directes nominatives durant els anys 2020 (500.000 €), 2021 (750.000 €) i 2022 (1.000.000 €), en el cas que finalment siga designada la ciutat de València com a seu de la Capital Mundial del Disseny 2022, motiu pel qual haurà de consignar-se crèdit suficient en cada exercici en els pressupostos respectius que el Ple aprove anualment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + catorze =