25n
25N
25N

València aplicarà a partir de dijous la nova regulació en matèria esportiva de Sanitat

València aplicarà a partir de dijous la nova regulació en matèria esportiva de Sanitat
07/12/2020 -

La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha explicat aquest matí que la ciutat de València aplicarà a partir d’aquest dijous, dia 10 de desembre, la nova regulació en matèria esportiva de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb motiu de la pandèmia de la covid-19. Així, Bernabé ha destacat que “les famílies valencianes que tenen als seus fills en activitats federades o escoles esportives podran acudir com a públic respectant el 30 % de l’aforament o el límit de 150 persones”, la qual cosa suposarà un “augment del control d’accés a les instal·lacions per part de la Fundació Esportiva Municipal”.

D’acord amb la nova regulació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid-19 relativa a la pràctica d’activitat física i de l’esport, es permetrà l’entrada de públic a les instal·lacions esportives que complisquen amb els requisits i mesures, sense sobrepassar el 30 % de l’aforament total de la instal·lació o les 150 persones.

Les noves mesures, que entraran en vigor a les 00 hores del dia 10 i estaran vigents fins al 15 de gener de 2021, permeten per a l’esport recreatiu (no federat) la pràctica d’activitats físiques i esportives sense contacte físic en les modalitats individuals i per parelles, tant en instal·lacions esportives cobertes com a l’aire lliure. Les persones amb necessitats especials podran estar acompanyades per una persona de suport.

Aquesta pràctica es podrà fer en grup de fins a 30 persones, en instal·lacions obertes, tancades o en la via pública, sempre sense contacte físic, mantenint la distància de seguretat i no superant el 30 % de l’aforament de l’espai delimitat per a l’activitat grupal.

Així mateix, s’haurà de garantir la ventilació de les instal·lacions i respectar les mesures de seguretat interpersonal i es permetrà l’ús de vestuaris, exceptuant les dutxes, que continua estant prohibit.

Les activitats i esports permesos són: atletisme, tenis, esquaix, pàdel, escalada, frontenis, patinatge, etc. També es permet la pràctica d’activitats físiques individuals organitzades en grups (pilates, ioga, etc.) i les activitats desenvolupades en centres esportius, pavellons, pistes, clubs, complexos, pistes de bitles, centres de pilates, gimnasos i similars. Els esports que encara no estan permesos són el futbol, futbol sala, bàsquet, voleibol, etc.

ACTIVITAT FEDERADA NO PROFESSIONAL, PROFESSIONAL I IDES

En la celebració d’esdeveniments esportius, entrenaments, competicions esportives d’esports federats que se celebren en instal·lacions esportives o en la via pública, no podran participar més de 150 esportistes i es permetrà l’accés del públic amb un màxim del 30 % de l’aforament i un límit total de 150 persones.

En les competicions professionals d’àmbit estatal i internacional seran aplicables les mesures de prevenció adoptades per l’autoritat competent (segons el que es preveu al RD 21/2020, de 9 de juny).

Es mantenen les restriccions relatives a la circulació de persones en les instal·lacions esportives, per la qual cosa hauran d’estar tancades i sense usuaris en el seu interior a les 23:30 hores. S’aconsella el cessament de l’activitat esportiva a les 23 hores.

Finalment, es recorda que les prop de 80 instal·lacions esportives elementals (IDE) de la ciutat de València continuaran tancades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =