caixa popular

València, amfitriona del programa d'envelliment actiu Activage

València, amfitriona del programa d'envelliment actiu Activage
28/02/2018 -

Las Naves acull durant aquesta setmana a representants de les 9 ciutats i regions europees que formen part del projecte Activage ‘Smart Living per a envellir millor’, una de les iniciatives més rellevants de la Unió Europea que té com a objectiu aconseguir un envelliment més actiu i saludable de les persones majors a través de l’ús de les tecnologies conegudes com a Internet de les coses. Totes aquestes ciutats –procedents en total de 7 països- participen en una jornada en la qual s’avança en la definició i llançament dels projectes pilots que desenvolupen cadascuna d’elles.

Activage compta amb una dotació de 25 milions d’euros, dels quals 1,7 milions estan assignats a València per a desenvolupar un projecte pilot que millora l’autonomia de 750 persones majors de 65 anys amb un sistema de monitoratge a través de sensors que realitza un seguiment de les seues rutines i vida diària.

Representants de Madrid, Galícia, i ciutats i regions de França (Grenoble), Alemanya (Ober-Ramstadt), Grècia (Attica, Grècia Central i la regió de Macedònia), Itàlia (Emilia Romagna), Finlàndia (Espoo, Tampere i Turku) i el Regne Unit (Leeds), estan participant durant tota aquesta setmana en Las Naves en aquesta jornada del projecte Activage. L’objectiu és posar en comú els respectius pilots que estan desenvolupant en les seues localitats, la totalitat dels quals van dirigits a incrementar els anys de vida saludable i autònoma de la ciutadania, amb impacte en la qualitat de vida, l’estalvi en el sistema de benestar social i la generació d’innovació local.

El regidor d’Innovació Roberto Jaramillo, i la regidora de Benestar Social, Consol Castillo, han inaugurat aquest matí la sessió de treball de la jornada. Jaramillo ha destacat “la prioritat del govern municipal a posar la tecnologia i la innovació al servei de les persones. El projecte Activage compleix al 100% aquest objectiu: les persones que participen veuen millorada la seua autonomia, es redueix la bretxa digital, i a més les seues persones cuidadores, obtenen més tranquil·litat. La innovació social atén els problemes reals de la ciutadania”.

Per la seua banda, Castillo ha volgut subratllar la necessitat que es desenvolupen projectes d’aquest tipus en la nostra ciutat, “que atenen els vertaders reptes que tenim per a seguir millorant l’assistència social, facilitar l’envelliment actiu i fer realment de València una ciutat intel·ligent, justa i igualitària que té com a centre de les seues polítiques: la millora de qualitat de vida de les persones”.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + quinze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC