25n
25N
25N

València amplia les ajudes del Pla Resistir al sector festiu valencià de les Falles

Dels 28 milions d’aquest pla, s’ha efectuat el pagament de 9,9, per la qual cosa la resta anirà a altres sectors afectats per les restriccions

València amplia les ajudes del Pla Resistir al sector festiu valencià de les Falles
05/03/2021 -

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, i el vicealcalde, Sergi Campillo, han anunciat hui en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local l’ampliació de les ajudes del Pla Resistir als sectors més afectats per les restriccions. Entre ells, han destacat a la indústria festiva, en unes dates molt assenyalades -ja que en aquest mes de març tindrien lloc les Falles-. De moment, l’ajuntament ha efectuat el pagament de 9,9 milions d’euros als primers sectors més afectats (la majoria, relacionats amb l’hostaleria), per la qual cosa encara queda marge dins dels 28 milions previstos en aquest pla.

El Pla Resistir ha conclòs a València amb un total de 5.661 sol·licituds, de les quals 4.100 han cobrat ja l’ajuda. Això significa que les ajudes previstes en aquest pla d’emergència per als sectors més afectats ja han conclòs. Així, segons han anunciat els vicealcaldes, els recursos que han sobrat, al voltant de 18,1 milions, es destinaran a uns sectors que en un principi no estaven inclosos en les ajudes, els relacionats amb les festivitats o altres de promoció turística.

“Aquest pla era molt més alt, 28 milions, i anirem redistribuint-lo a altres sectors que no van entrar en la primera convocatòria del Pla Resistir, però que sí que s’estan veient molt afectats per les restriccions i els límits”, ha explicat Sandra Gómez. A més, la socialista ha afegit que, dins del Pla Resistir, “no és una segona edició, sinó una ampliació a més sectors de tots aquells que tenen una vinculació directa amb el món de la festa: floristes, pirotècnics, artistes fallers, revistes especialitzades… Etc”.

Per altra banda, el vicealcalde Sergi Campillo, ha volgut destacar la “rapidesa” de l’ajuntament a l’hora de donar ajudes, ja que “hem estat pagant aquestes subvencions mentre la convocatòria seguia oberta”. “En aquest mes de març tan important per a la ciutat, el mes de les Falles que no podrem celebrar per segon any consecutiu i que ha tingut no sols un impacte en la festa en si, sinó en tota la part econòmica que viu de la festa, vull aclarir que donarem subvencions a tot el sector relacionat amb les festivitats”, ha expressat Campillo.

Ajudes a l’Albufera i la Marina

Tal com han anunciat tots dos dirigents en la roda de premsa, aquestes noves ajudes que es preveuen dins del Pla Resistir aniran destinades a altres espais de promoció turística com l’Albufera o la Marina. L’espai de la Marina ha sofert “una regressió de l’activitat” a causa de les restriccions provocades per l’evolució de la pandèmia, per la qual cosa rebrà una sèrie d’ajudes en aquesta ampliació del Pla Resistir.

Pel que respecta a l’espai natural de l’Albufera, els barquers de la zona es van posar en contacte amb l’ajuntament per a comunicar-los que no podien rebre les ajudes perquè molts tenien la qualificació de transport fluvial. “De l’Albufera tenim un registre d’embarcacions i tenim quin tipus d’embarcació és, si d’ús individual o per a passatgers. Per tant, usarem un certificat quan rebem la subvenció per a saber a quines embarcacions corresponen aquestes ajudes”, ha descrit el vicealcalde.

Aquest pla d’ajudes inclou al sector del taxi, que malgrat haver-hi continueu treballant l’han fet “al mínim”. Sandra Gómez ha destacat que “són autònoms que necessiten l’ajuda de l’administració i per tant seran beneficiaris d’aquestes ajudes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + cinc =

museo prehistoria