25n
25N
25N

Ajuntament de València ampliarà les ajudes a autònoms i pimes per a arribar "al màxim" de beneficiaris

Ajuntament de València ampliarà les ajudes a autònoms i pimes per a arribar "al màxim" de beneficiaris
02/04/2020 -

L’Ajuntament de València està estudiant ampliar l’ordre d’ajudes a autònoms i petites i mitjanes empreses (pimes) per a pal·liar els efectes econòmics de la crisi sanitària del coronavirus “amb l’objectiu d’arribar al màxim nombre de persones” beneficiàries, com ha anunciat la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé.

“Totes les mesures d’emergència que estem aprovant són ampliables i revisables”, ha destacat Bernabé. La responsable municipal ha recordat que des de les 0.00 hores d’ahir dimecres, 1 d’abril, i fins al 4 de maig pròxim està obert el termini de sol·licitud d’aquestes ajudes, anomenades ‘Re-Activa València’ i impulsades pel consistori a través de València Activa, segons ha informat el consistori en un comunicat.

‘Re-Activa València’ és un pla de suport a persones autònomes, pimes i micropimes que disposa de 3,76 milions d’euros de fons municipals per a fer front a la crisi econòmica generada per la Covid-19 i impulsar l’activitat econòmica de la capital valenciana.

Pilar Bernabé ha assenyalat que la demanda d’aquestes subvencions de l’Ajuntament “ha sigut tan alta, que s’ha generat un devessall de sol·licituds concentrades en molt poc temps que ha col·lapsat el sistema” a través del qual es gestionen. No obstant això, la regidora ha assegurat que l’equip de govern local “ja està treballant per a resoldre’l”.

Referent a això, ha assenyalat que s’està treballant “per a donar resposta tècnica als problemes conjunturals que han sorgit” i ha subratllat que “ja s’han triplicat els servidors habituals per a la seu electrònica”.

REGISTRE COMÚ

Així mateix, la titular de Desenvolupament Econòmic ha manifestat que s’ha arribat a un acord amb el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital per a posar en marxa el registre comú a través de rec.redsara.es.

Bernabé ha apuntat que d’aquesta manera es pretén que les persones interessades en les ajudes puguen presentar també la sol·licitud des de qualsevol punt de l’administració que estiga dins d’aquest sistema. Així, hauran de presentar tota la documentació necessària juntament amb el formulari que podran descarregar-se en www.valenciactiva.es i la web coronavirus.valencia.es.

El consistori ha ressaltat que d’aquesta manera, “es dupliquen les vies per a poder registrar la sol·licitud, tant el registre centralitzat del Govern d’Espanya –rec.redsara.es– com el portal ciutadà de l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =