25n
25N
25N

València alberga dos de les millors carreres del món i es consolida com a referent per a la pràctica de la carrera a peu

València alberga dos de les millors carreres del món i es consolida com a referent per a la pràctica de la carrera a peu
22/09/2016 -

La ciutat de València albergarà el pròxim 23 d’octubre la Mitja Maratò i el 20 de novembre la Marató, dos de les millors carreres del món, segons la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF) que ha reconegut amb l’Etiqueta d’Or per a l’edició 2016 estes dos proves “per haver complit l’any 2015 amb els criteris de màxima qualitat i excel·lència en l’organització que exigix l’òrgan rector de l’atletisme”.

 L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora d’Esports, Maite Girau, ha presentat estes dos proves que organitza la Societat Esportiva Correcaminos i l’Ajuntament, amb el suport de la Fundació Trinidad Alfonso. “Es tracta –ha manifestat l’alcalde– de dos grans cites que ja s’han instal·lat en el calendari esportiu de la nostra ciutat, tant pel seu component esportiu com pel seu vessant social, perquè cada vegada, any rere any, n’augmenta la xifra de partipants”.

Joan Ribó s’ha manifestat “orgullós d’estes proves que amb l’Etiqueta d’Or situen València com una de les grans ciutats del món per a la pràctica de la carrera a peu, en una llista privilegiada on es troben proves i ciutats com ara Nova York, Pequín, Londres, París, Berlín o Praga”. I ha destacat que un dels factors per a calibrar l’èxit i la millora de la Marató València Trinidad Alfonso és precisament l’increment de corredors nacionals, més de 5.000 (5.152) i internacionals, amb més de 4.000 participants d’arreu del món (4.173 en total).

“Amb estes dades, ha afegit l’alcalde, podem afirmar que la Marató de València Trinidad Alfonso té ganxo, nacional i internacional, una cita assenyalada per al turisme esportiu perquè córrer a les ciutats és un altra forma de conéixer-les i això ho valora cada vegada més gent. A més, això es traduïx en una repercussió econòmica important per a la ciutat que algunes anàlisis han valorat en vora deu milions d’euros” ha afegit Ribó.

En la presentació d’estes dos proves també han participat el president del Comité Organitzador i president de la Societat Correcaminos, Paco Borao, i la directora de la Fundació Trinitat Alfonso, Elena Tejedor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 1 =