caixa popular

València agilitarà la gestió de les multes als locals d'oci

València agilitarà la gestió de les multes als locals d'oci
20/04/2018 -

València agilitarà la gestió de les multes als locals d’oci i, sobretot, evitarà que determinades sancions acaben prescrivint, tal com ocorria fins ara. La Junta de Govern Local ha aprovat una moció del regidor de Control Administratiu i Espai Públic, Carlos Galiana, per la qual s’ha acordat demanar la competència per a gestionar les sancions greus i molt greus en matèria d’espectacles.

L’Ajuntament de València ha sol·licitat a la Generalitat la delegació de la competència per a incoar, instruir i resoldre els procediments sancionadors per infraccions tipificades com a greus i molt greus en la Llei d’Espectacles Públics, Activitats Recreatives i Establiments Públics.

El Síndic de Greuges recomanava “encaridament” en un recent informe el reforçament de la potestat sancionadora dels ajuntaments en règim de gran població, com és el cas de l’Ajuntament de València, “per disposar de mitjans suficients” per a gestionar aquestes sancions.

Per això, la regidoria de Control Administratiu, dirigida per Galiana, ha decidit acollir-se a la modificació de la Llei d’espectacles que estableix que “la competència per a la gestió dels procediments sancionadors per infraccions greus i molt greus pot ser objecte de delegació als ajuntaments que així ho sol·liciten i complisquen amb els requisits generals”. El regidor Galiana ha expressat que “d’aquesta manera es compleix també amb una reivindicació de la Federació d’Associacions Veïnals de València, que en els últims anys ha reclamat mesures per part de l’Administració per tal d’agilitar el procediment en les infraccions greus i molt greus, aquelles que més molèsties generen als veïns i veïnes de la ciutat“.

El salt que es produirà en la gestió serà considerable, ja que si la Generalitat aprova passar aquestes competències a l’Ajuntament, el consistori tramitarà sancions que poden arribar fins a un màxim de 600.000 euros, mentre que en l’actualitat sols es tramiten aquelles que arriben fins a 6.000 euros.

“València comptarà, a partir d’ara, amb una nova eina per afrontar amb més garanties el necessari control del compliment de la norma en els locals d’oci de la ciutat, una necessitat que ha sigut molt sol·licitada per la ciutadania i a la qual ara donem resposta des de l’equip de govern municipal que presideix Joan Ribó”, ha conclòs el regidor Galiana.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 14 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris