25n
25N
25N

L'Ajuntament de València aferma el seu compromís amb l'accessibilitat viària de la ciutat

Sandra Gómez: “des de 2015, hem invertit més de 22 milions d’euros perquè els carrers estiguen adaptats a l’accessibilitat funcional”

L'Ajuntament de València aferma el seu compromís amb l'accessibilitat viària de la ciutat
30/10/2020 -

L’Ajuntament de València, mitjançant una roda de premsa celebrada aquest matí posterior a la Junta de Govern, ha reafirmat el seu compromís en la millora d’accessibilitat per a tota la ciutat. La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, i el vicealcalde, Sergi Campillo han recordat que des de 2015, any en el que va rribar aquesta corporació, s’han invertit més de 22 milions d’euros perquè els carrers estigueren adaptats a l’accessibilitat funcional.

“Estava pràcticament tot per fer fa 5 anys, cada any invertim i enguany tenim prevista una important inversió”, ha afirmat Sandra Gómez, responsable a l’ajuntament de l’Àrea de Desenvolupament, Renovació Urbana i Habitatge. Les persones amb mobilitat reduïda són aquelles que, sense l’ajuda de la seua cadira de rodes, no podrien desplaçar-se. Per això, els governs veuen cada vegada més necessari, tant els municipals com autonòmics, fer que la vida dels quals pertanyen a aquest col·lectiu social siga més fàcil. València, hui, continua afermant-se en la inclusió de les persones amb mobilitat reduïda.

Per tant, amb l’objectiu de recuperar i millorar l’espai públic a València i fer una ciutat “més amable i inclusiva”, s’ha aprovat el projecte de millora de l’accessibilitat en el viari de la ciutat. Així, es rebaixaran les voreres i s’eliminaran barreres arquitectòniques en molts barris de València. També, “hem aprovat per a enguany un projecte de 800.000 euros que suposarà la millora de diferents barris de València”, ha afegit Gómez

A més, entre altres mesures anunciades, en la Junta de Govern s’ha aprovat la conversió en zona de vianants de l’entorn del Mercat de Sant Pere Nolasco. No obstant això, s’ha hagut de modificar el projecte de recuperació d’espai públic per trobades de restes arqueològiques i la necessitat de desviar la séquia que passava per davall del mercat. Això ha suposat una despesa extra de 300.000 euros en un entorn, que segons afirmava Gómez, estava “fet un desastre i generava poc espai atractiu per al mercat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 10 =