25n
25N
25N

València adjudica les obres de la rehabilitació de la Casa del Rellotger

València adjudica les obres de la rehabilitació de la Casa del Rellotger
11/02/2021 -

L’Ajuntament ha adjudicat les obres de rehabilitació de “La casa del rellotger” i la construcció d’un nou edifici en la mateixa parcel·la de Ciutat Vella, segons ha anunciat hui la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

L’objectiu d’aquest projecte comprén la rehabilitació i consolidació de “La casa del Rellotger” i la construcció al costat d’aquesta, d’una edificació de nova planta delimitada pels carrers Brodadors, Rafal de Brodadors , pujada del Toledà i Micalet. L’empresa adjudicada per a dur a terme aquestes accions ha sigut Lorquimur SL. que s’ha compromés a complir-los per un percentatge de baixa única de 22,51% aplicable al pressupost de base de licitació que formen un compute total de 752.398,95 € i tindrà un termini d’execució d’onze mesos.

L’edifici de la casa del Rellotger apareix en el llibre “Els murs dels valls” que data del segle XVII pel qual se situa el seu origen en aquella època. La seua tipologia és de “casa veïnal” amb llenguatge clàssic que correspon a la mena d’edificis concebut com a unitat plurifamiliar i destinat a la classe burgesa. En ella vivien els rellotgers encarregats del funcionament del rellotge annexionat a la torre del Campanar del Micalet, hui en dia desaparegut.

L’entorn de l’edifici tan emblemàtic es troba en el centre cívic i religiós de la ciutat històrica de València on es situen els principals monuments de la ciutat antiga i que té els antics eixos romans ací com substrat medieval molt significatiu. En la façana del mateix trobem un escut de la ciutat en posició central entre els buits de la primera planta el qual està reconegut Bé d’Interés Cultural (BIC) i l’edificació completa s’inclou en el catàleg de béns i espais protegits del Pla Especial.

Dins del projecte a més de restaurar l’antiga casa del rellotger tal com era originalment es construirà un nou edifici que respectarà les alineacions històriques perdudes d’aquesta parcel·la de 274,55m² i aportarà en la planta baixa la dualitat obert-tancat, creant un pati interior d’ús públic. Els dos edificis formaran una actuació unitària per a la totalitat de l’illa de cases. Les propostes d’ús dels dos edificis s’engloben dins de l’àmbit sociocultural.

La vicealcaldessa ha explicat que aquesta actuació “s’engloba dins de la labor de l’Ajuntament per a recuperar immobles que formen part de la memòria històrica de València, connectant amb la renovació d’espais de l’entorn com la Plaça la Reina i els voltants del Mercat Central, La llotja de la Seda, La plaça Ciutat de Bruges i estructurant una València més accessible, oberta i per a vianants on gaudir dels edificis emblemàtics”.

En paraules de la vicealcaldessa: “Este projecte suposa una recuperació del nostre valor històric que consolida una de les parts de major importància cultural i patrimonial que tenim en la nostra ciutat”. Segons ha dit, el valor patrimonial de la casa del rellotger “augmentarà fent que l’edifici torne a adquirir sentit i valor no sols simbòlic per al centre històric sinó útil sent dotat de caràcter públic per a ús social i sostenible del veïnat i tornant a formar part de l’entramat cultural que suposa el cor de la ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 6 =