25n
25N
25N

L'Ajuntament de València ha adjudicat el programa d'atenció psicològica a dones víctimes de violència

L'Ajuntament de València ha adjudicat el programa d'atenció psicològica a dones víctimes de violència
05/08/2019 -

L’Ajuntament de València ha adjudicat el programa d’atenció psicològica a dones víctimes de violència i els seus fills i filles i familiars. Es tracta d’un programa que es finança amb fons provinents del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Així ho ha explicat aquest matí la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Lucía Beamud: «Creiem que serà un programa molt profitós i que ajudarà i ampliarà la capacitat d’atenció i de recuperació de les dones víctimes de violència a la nostra ciutat».

Aquest programa, que compta amb un pressupost de 160.030 euros i una durada de dos anys (amb opció a pròrroga a dos anys més) es divideix en dues parts: una per a les mateixes dones i, altra, per als seus fills, filles i familiars. El pressupost es podrà incrementar fins a un 20% més de forma anual per a poder atendre a tota la demanda que puga haver-hi.

L’objectiu del programa són els servicis d’atenció psicològica a dones víctimes de violència de gènere a les dependències de l’Espai Dones i Igualtat, així com l’atenció psicològica a les menors filles, fills i familiars d’aquestes, en espais de l’empresa adjudicatària, per derivació de l’Espai Dones i Igualtat. «Amb aquest programa potenciem la seua recuperació i restablim el seu estat emocional davant la violència de gènere soferta. S’ha d’estendre a totes aquelles dones que han patit qualsevol mena de violència de gènere, tant si han denunciat, o no al seu agressor, i que estan sent ateses a l’Espai Dones i Igualtat», ha explicat la regidora Lucía Beamud.

Aquest programa es divideix en diverses actuacions tant a escala individual com col·lectiu. D’aquesta manera, en el dirigit a les dones víctimes de violència masclista hi ha una atenció individual que se centra en aspectes com la intervenció psicològica amb perspectiva de gènere. Es concreta en intervencions en situacions de crisi, valoració de casos i avaluació del risc, disseny d’una intervenció psicològica individualitzada, assessorament o seguiment de cada un dels casos. Està previst que el programa tinga una durada de dos anys, amb dues possibles pròrrogues d’un any cadascuna. La regidoria preveu que es duguen a terme 861 atencions individuals, així com 95 sessions anuals dels grups de suport.

Pel que fa a aquests últims, tindran una freqüència setmanal de dues hores de durada, amb un nombre de participants per grup de 20 dones màxim i deu mínim. En aquestes reunions s’afrontaran les situacions de crisi, s’intentarà reduir l’aïllament i trencar amb el silenci. Es potenciarà la comunicació i la comprensió del procés en el qual es troben o s’han trobat i es fomentarà la inserció en el teixit associatiu de la ciutat.

Beamud ha dit que «l’Ajuntament atén i incrementa l’ajuda a les víctimes de la violència masclista i treballa per evitar que tornen a produir-se casos d’agressió. La delegació d’Igualtat, implementa tot tipus de mesures de suport a les víctimes de la violència de gènere». Així, l’Ajuntament «ha posat en marxa una formació i sensibilització molt ampla i diversa sobre la violència de gènere als centres educatius de la ciutat, també per a tot el personal municipal o per a professionals de qualsevol àmbit que ho demanen». Recentment ha creat un programa de vivenda social per a víctimes de la violència de gènere, s’ha iniciat la detecció de casos de violència de gènere des de l’Espai de Dones, des de la Unitat Igualtat Marítim i als 11 Centres de Servicis Socials Municipals a través d’aquesta campanya de cribratge.

Des de l’àrea d’Inserció Sociolaboral s’han iniciat programes i itineraris específics d’ocupació per a les víctimes i s’ha prioritzat a les dones víctimes de violència en l’assignació d’ajudes al lloguer municipals, programes formatius i d’inserció laboral; també s’han inclòs condicions a les empreses per a la seua contractació en els plecs de condicions. Beamud també ha dit que «tenim el compromís ferm per la igualtat i l’erradicació de la violència masclista, i açò també té la seua translació en xifres, ja que hem passat d’un pressupost de 339.142 euros en 2014 a un de 816.917 euros en 2019, hem passat de tindre 13 professionals a tindre’n 30 treballant en la prevenció de la violència de gènere».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =

caixaontinyent
ruta massamagrell