25n
25N
25N

València acull la primera edició de la Travessia de Nadal

València acull la primera edició de la Travessia de Nadal
04/12/2019 -

La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, acompanyada del president de la Federació de Natació de la Comunitat Valenciana, Marco Ribera, i del president d’ASPANION (Associació de Pares de Xiquets amb Càncer de la Comunitat Valenciana), Jesús María González Marín, ha presentat hui la primera edició de la Travessia de Nadal Ciutat de València. La prova, de caràcter solidari i organitzada conjuntament per l’Ajuntament i la Fundació Esportiva Municipal, se celebrarà el diumenge 22 de desembre en La Marina de València amb dues disciplines: 2.000 metres amb neopré, i 500 metres sense neopré. L’entitat beneficiària de la carrera, en la qual col·laboren la Federació de Natació de la Comunitat Valenciana, A1F sport, i La Marina de València, serà ASPANION, la qual rebrà un euro per cada nedador i nedadora.

La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha manifestat la seua “il·lusió” perquè l’esdeveniment “es consolide en el calendari” perquè considera que “els nedadors i les nedadores de València ja poden tenir la seua pròpia Sant Silvestre”. Un projecte que, ha assenyalat Bernabé, “sorgeix per una reivindicació del món associatiu a escala de natació que també els agrada nedar en aigües obertes en un marc incomparable com és La Marina de València”.

“És un pas que donem per a treballar els esports de natació a una ciutat com València que mira a la mar i que volem que continue fent-ho en matèria esportiva”, ha subratllat Bernabé. Així mateix, la regidora d’Esports ha assegurat que “estic convençuda que aquesta ciutat reuneix les condicions perfectes per a desenvolupar de manera òptima, diferents pràctiques esportives que tenen a veure amb la mar”, una creença que porta a les institucions a “esforçar-nos aquests pròxims anys per a desenvolupar més esports que tinguen a la mar com a protagonista i convertir a València en una referència a Espanya”.

Per la seua part, el president de la Federació de Natació de la Comunitat Valenciana, Marco Ribera, ha incidit que “és una oportunitat de realitzar un esdeveniment social i esportiu que es transforme en una tradició de referència per a tots els veïns i les veïnes, i no el podem desaprofitar”. “No escatimarem recursos perquè es convertisca en una referència, perquè és el nostre objectiu”, ha afegit Ribera.

El president d’ASPANION, Jesús María González Marín, ha agraït el suport de les institucions organitzadores i col·laboradores, així com als i les participants que ha qualificat de “valentes” i “herois i heroïnes”, ja que “necessitem la solidaritat i generositat de tota la Comunitat Valenciana. “Els diners que es recaptarà és important perquè tota pedra fa paret, i en ASPANION necessitem moltíssimes pedres”, ha conclòs.

PROGRAMACIÓ I RECORREGUTS

A les 08.30 hores, els inscrits i les inscrites recolliran els capells i xips de control, perquè a les 10.00 hores inaugure la prova la competició dels 2.000 metres. A les 11.00 hores serà el torn dels i de les participants dels 500 metres, i a les 12.00 hores s’estipula la fi de la travessia (els nedadors i les nedadores que no hagen acabat a aquesta hora, seran recollits i recollides per l’embarcació corresponent). Cal destacar, que en totes dues distàncies, l’any de naixement mínim per a participar serà el 2007, tant en categoria masculina com en femenina.

El circuit de 2.000 metres, l’eixida del qual se situa en el moll enfront de l’edifici EDEM, serà a una única volta i constarà de 9 boies en la dàrsena interior de La Marina de València. Pel que fa al de 500 metres, la sortida s’habilitarà en el mateix lloc i el seu circuit, que també serà a una única volta, disposarà de 3 boies.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 11 =

art en blanc