25n
25N
25N

València acull la jornada “Construint la participació ciutadana”, amb representants de nombroses ciutats espanyoles

La nostra ciutat exercirà demà de centre de reflexió i debat sobre la participació de la ciutadania en les decisions dels governs locals

València acull la jornada “Construint la participació ciutadana”, amb representants de nombroses ciutats espanyoles
04/11/2016 -

“Construint la participació ciutadana”. Amb este títol, l’Ajuntament ha organitzat per al divendres una jornada d’intercanvi d’experiències municipals a la qual assistiran, entre altres, el regidor de Participació de Madrid, Pablo Soto; de Barcelona, Fernando Pindado, i el director general del Departament de Participació de Vitòria, José Luis Pérez Gómez. La sessió s’emmarca dins del procés participatiu obert per a canviar el model a València.

La jornada començarà demà a les 16 hores al Complex Esportiu La Petxina, organitzada per la Regidoria de Partipació, que dirigix el regidor Jordi Peris, que ha assenyalat que “es tracta d’una trobada en la qual analitzarem les formes en què la ciutadania participa en les decisions de les seues institucions a tot l’Estat. Per això, hem convidat els regidors d’altres ajuntaments, per tal que puguem fer una reflexió conjunta sobre les fortaleses i les debilitats dels models que actualment imperen sobre esta qüestió”.

“Hem considerat oportú celebrar esta sessió amb l’objectiu d’enriquir el procés participatiu en què València està immersa en estos moments i que busca canviar el model actual perquè està clarament esgotat.”

La Regidoria de Participació promou el procés que modificarà el reglament que articula la implicació de la ciutadania i amb este objectiu es tracta de “repensar este model, amb xarrades, tallers, debats i presentacions en què tots i totes, polítics, tècnics, associacions, veïnat… definirem com participarem en les polítiques públiques que crearan una nova València per al futur”.

A més dels regidors esmentats, han confirmat l’assistència a la jornada diverses entitats, com ara la Federació d’Associacions de Veïns, la Federació de Dones Progressistes, la Fundació Mussol, les universitats públiques, Natzaret Unit, Orriols Conviu, Red de Intercambios CJM (antiga Ceinmigra) i Sondeando, a més dels alcaldes dels pobles de València.

La sessió començarà amb la conferència de Carles Xavier López Benedí, director del Col·legi Major Rector Peset de la UV, amb el títol “Participació i ciutadania. Reptes per a la democratització de les nostres ciutats”. Després, Pablo Soto, Fernando Pindado, José Luis López i Jordi Peris exposaran les experiències a les ciutats respectives, i en acabar s’obrirà una taula redona sobre els “Desafiaments per a la participació ciutadana”, en què podrà participar el públic assistent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + cinc =