caixa popular

València acull la competició d'emprenedoria ecològica més important del món

El projecte guanyador, i el que va obtenir el segon premi, tenen talent valencià

València acull la competició d'emprenedoria ecològica més important del món
17/07/2017 -

L’edifici Veles e Vents ha acollit la celebració de ‘Climate Launchpad’, el concurs més gran d’emprenedors amb alternatives per a lluitar contra el canvi climàtic. La regidora de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha destacat la importància que la final nacional del concurs se celebre a València, ja que “ajuda al fet que la ciutat siga un referent quant a innovació, tecnologia, sectors emergents i lluita contra el canvi climàtic”.

El concurs, el final nacional del qual s’ha dut a terme en 34 països, pretén detectar i potenciar iniciatives ecològiques perquè s’introduïsquen en les empreses i siguen útils per a la societat. Els tres equips que han resultat seleccionats acudiran a la gran final mundial de la IV edició del certamen Climate Launchpad, que se celebrarà en Chipre el pròxim mes d’octubre.

La primera tinent d’alcalde ha mostrat el seu suport al certamen, “ressaltant el talent propi, ja que quatre dels set equips que han disputat la final són valencians”.

Talent valencià

Les guanyadores del concurs, dues investigadores valencianes són les creadores de ‘Yased’, un projecte que permet desfer plàstic amb una solució totalment ecològica.

El segon premi va recaure sobre ‘Botànica’, un projecte també creat per investigadors valencians, que proposa un model ecològic per a depurar aigua.

Els finalistes de la prova han presentat i defensat les seues idees davant un jurat compost per representants de Vit Emprèn, Avaesen (Associació Valenciana d’empreses del Sector de l’Energia), l’empresa Climate-KIC i Banc Sabadell.

Climate Launchpad

Climate Launchpad és la competició d’emprenedoria ecològica més important del món. L’objectiu del certamen és conéixer les tecnologies netes que lluiten contra el canvi climàtic, a més de crear diverses plataformes que permeten desenvolupar les idees proposades. Climate Launchpad és part del programa emprenedor que ofereix Climate-KIC, la seu espanyola del qual està situada a València.

Climate Launchpad defensa que invertir en idees i emprenedors és la manera de combatre el canvi climàtic, per això, ofereix entrenament, preparació i suport a les noves startups de tecnologies netes perquè eixes idees, que serveixen per a millorar la vida de les persones i reduir les emissions, es convertisquen en realitat.

València, ciutat startup

Esdeveniments com aquest certamen, posicionen València com un referent en talent i innovació, i consoliden la nostra ciutat com una ciutat startup. Amb un total de 500 empreses tecnològiques, València ja és el tercer pol nacional d’emprenedoria i tecnologia després de Madrid i Barcelona.
Cal destacar que les startups crearan 689 llocs de treballs directes en 2017 en la ciutat de València, i està previst que la xifra aconseguisca els 931 llocs directes en 2018. A açò cal sumar els nombrosos llocs d’ocupació indirectes que genera el sector.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats