25n
25N
25N

València acull el Fòrum internacional de Startups de Salut digital Health Venture

València acull el Fòrum internacional de Startups de Salut digital Health Venture
22/10/2016 -

Las Naves celebraran els pròxims 24 i 25 d’octubre este esdeveniment tecnològic punter de Tech Tour International, en què 40 startups europees, espanyoles i valencianes presentaran davant d’un jurat d’inversors i experts els seus projectes en salut digital, escollits després d’una convocatòria pública. El Digital Health Venture ha estat organitzat per l’IVACE, el Banc de Patents, Fisabio, InnDEA i ICEX Invest Espanya, i presentarà avanços en dispositius, aplicacions o servicis de millora mèdica.

Quaranta finalistes (15 d’altres països de la UE, 10 espanyoles i 15 de la Comunitat Valenciana) es donaran cita en este fòrum d’inversió centrat en emprenedors i emprenedores i startups en salut digital. Els projectes seleccionats, després d’una convocatòria oberta, presentaran el seu projecte emprenedor davant d’empreses i inversors consolidats en el sector salut.

El públic assistent podrà conéixer el treball d’estes startups que es dediquen a la innovació en la salut. Les 15 seleccionades de la Comunitat Valenciana, quasi totes membres de les xarxes d’InnDEA València, Vit Salud i Vit Emprén, se centren en projectes diversos que van des de l’ús del Big Data (per exemple per al tractament i anàlisi de les dades de salut, com és el cas dels historials clínics per a traure conclusions, millorar servicis, atenció al pacient, etc.), aplicacions mòbils sobre nutrició i promoció de la vida saludable, imatge mèdica (per exemple, biòpsies virtuals per a prevenció), impressió en 3D per a poder-se emprar en pràctiques d’operacions mèdiques, dispositius de diagnòstic i tecnologia biònica, tecnologia d’identificació biomètrica o realitat virtual per a la ludificació, entre d’altres.

El dimarts 25 d’octubre les presentacions (que duraran tot el dia agrupades per temàtiques) es completaran amb dos taules redones d’experts nacionals i internacionals que parlaran de les tendències de la salut digital i emprenedoria, així com es podran conéixer casos d’èxits de startups en salut digital. A més, se celebraran reunions bilaterals breus entre els i les emprenedores i els inversors, perquè estos últims coneguen més a prop el treball de les startups seleccionades.

El jurat valorarà i premiarà les 10 millors startups. El regidor d’Innovació i vicepresident d’InnDEA, Jordi Peris, qui inaugurarà la jornada de dimarts, ha destacat la importància d’este fòrum, “que es convertix en un aparador per a les startups. És una oportunitat per a aconseguir finançament, i també per a donar a conéixer el que es fa en la nostra ciutat en el sector de la salut digital, el qual, no oblidem, es posa al servici de les persones per a millorar la seua salut, la prevenció i l’atenció mèdica”.

Un dia abans, el dilluns 24, el conseller d’Economia, Rafa Climent, i la directora general d’Internacionalització de la Generalitat Valenciana, M. Dolores Parra, assistiran per la vesprada a la inauguració del fòrum a Las Naves. Posteriorment començarà una jornada de mentoria de les empreses participants, amb professionals espanyols i internacionals que ajudaran les startups a preparar les seues presentacions per al dia següent.

El públic podrà també assistir en Las Naves a una exhibició d’alguns dels projectes que no han estat seleccionats en la final, juntament amb la tasca de diverses acceleradores de la ciutat, els organitzadors i altres institucions de suport a l’emprenedoria i al sector.

TECH TOUR

Tech Tour International, SARL, és una organització sense ànim de lucre independent, compromesa amb el desenvolupament de startups tecnològiques en Europa. La seua missió és la d’actuar com a plataforma i punt de trobada per a inversors i startups innovadores de base tecnològica a través d’esdeveniments en regions europees amb ecosistema emprenedor. En els esdeveniments es donen cita també els actors locals de l’ecosistema (startups, acceleradores, parcs científics, indústries tecnològiques consolidades, incubadores) així com delegacions d’inversors nacionals i globals.

A Espanya s’han celebrat fins a hui 4 edicions en els anys 2000, 2007 i 2011 i 2014. El primer es va celebrar a Madrid i Barcelona, el segon a Madrid i València, el tercer a Bilbao i Roma.

El Techtour de 2014 es va celebrar a València i va comptar amb el suport principal d’IVACE i InnDEA, al costat dels quals es van sumar alguns promotors privats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + quinze =

museo prehistoria