València acull a l'octubre les Jornades García Cugat sobre medicina regenerativa

Guardar

Jornadas
Jornadas

Compartir els últims avanços en terreny de medicina regenerativa és l'objectiu que persegueixen les VII Jornades Fundació García Cugat, en les que participaran quasi un centenar de metges i veterinaris que es donaran cita en el Centre d'investigació Príncep Felipe (CIPF) els pròxims 28 i 29 d'octubre. Estes jornades reuniran importants investigadors en l'estudi de teràpies amb cèl·lules mare en tallers i 'workshops' que es complementaran amb plenàries, ponències i taules redones.

La trobada, que organitza des de fa set anys la Fundació García Cugat, es caracteritza, sobretot, per combinar en el seu programa una part clínica metgessa i una altra part clínica veterinària. Esta particularitat ha sigut una de les raons que ha portat a la Fundació a veure la idoneïtat del CIPF com a centre on desenrotllar estes jornades de gran rellevància en el camp de les teràpies amb cèl·lules mare.

"El CIPF compta amb les instal·lacions i ferramentes tecnològiques d'avantguarda necessàries per a poder dur a terme este tipus de reunions científiques", afirma la Dra. Victòria Moreno, responsable del Laboratori de Regeneració Tisular i Neuronal del CIPF i membre del Comité Científic de la Fundació García Cugat.

Moreno, a més, subratlla que és fonamental celebrar estes trobades en centres d'investigació valencians, ja que amb això també s'aconsegueix donar més visibilitat a l'alt potencial investigador existent en la zona de Llevant.

"En este sentit, el CIPF segueix en el bon camí de reprendre l'excel·lència com a centre d'investigació en biomedicina convertint-se, a més, en una de les principals institucions valencianes a promoure la cultura científica gràcies a les diverses accions que du a terme", afig la investigadora del CIPF.

En esta sèptima edició de les jornades, la novetat resideix en què no es tractaran patologies concretes sinó que les reunions se centraran en medicina regenerativa i tractaments biològics en general, com a aplicacions de cèl·lules mare, factors plaquetaris o biomaterials, entre altres. El conegut traumatòleg de prestigi internacional i especialista en cirurgia ortopèdica, Ramón Cugat, serà un dels ponents en estes jornades.

La Fundació García Cugat per a la investigació biomèdica, amb seu a Barcelona, és una institució privada fundada en 2007 i dedicada a la investigació en tractaments biològics i factors de creixement aplicats a os, tendó, múscul i lligament. Entre els seus projectes destaca els seus estudis pioners per al tractament de l'artrosi per mitjà de l'ús de cèl·lules obtingudes del teixit adipós i el plasma ric en factors de creixement que ja s'està desenrotllant en animals. L'any 2013, esta fundació va crear la Càtedra de Medicina i Cirurgia Regenerativa junt amb la Universitat CEU Cardenal Herrera, institució en què es realitzaran algunes de les activitats pràctiques que arreplega el programa de les jornades.

Arxivat a:

Destacats