25n
25N
25N

València actualitza taxes i impostos i obri termini per a escoltar a la ciutadania

València actualitza taxes i impostos i obri termini per a escoltar a la ciutadania
26/09/2019 -

“La modificació de la taxa de clavegueram, que la ciutadania abona amb la factura de l’aigua, només afectarà els grans consumidors, com ara els establiments hotelers. De fet, l’increment previst per a 2020 no es registrarà a la llar de les famílies nombroses que justifiquen la seua condició”, tal com ha manifestat hui el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, en el transcurs del Ple, en el qual ha presentat una esmena “in voce” per aclarir “que les famílies nombroses no es veuran agreujades per l’actualització de l’esmentada taxa”. “Tampoc afectarà l’actualització de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) al xicotet comerç. Doncs, la modificació està dirigida a aquelles empreses amb una facturació superior a un milió d’euros”, ha afegit l’edil.

Aquests són alguns dels aclariments amb què el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha defés hui l’actualització de les ordenances fiscals que ha aprovat el Ple, de forma inicial i sense el suport dels grups de l’oposició. En escoltar les crítiques, i surgències polítiques i de representants ciutadans, i manifestar el seu compromís de reunir-se amb diferents col·lectius com, per exemple, la Federació d’Hostatgeria, ha reiterat que “els aproximadament 29 milions d’euros que es recaptaran amb els ajustos de diferents tributs municipals es destinaran a finançar servicis públics”.

El debat suscitat al respecte l’encetat, en representació de la Federació de famílies nombroses, Enrique Manglano, qui ha reclamat “un tracte específic en general”, i ha agraït “el suport municipal pel que fa a la reconsideració de la tassa de clavegueram que han d’abonar aquestes famílies”.

Des del públic també ha participat, com a portaveu de la Federació d’Empresaris d’Hostatgeria, Juan Carlos Gelabert, qui ha manifestat que “tots hem de contribuir a la millora de la ciutat però cal parlar i dialogar per a aclarir com fer-ho”, Com a representant “d’un dels principals motors de la ciutat”, ha instat la ciutadania perquè participe en el procés, durant el període d’al·legacions “per tal de no castigar més a l’hostatgeria”.

En nom de Vox, el regidor José Gosálvez ha argumentat que “amb l’increment dels impostos es perjudica l’activitat econòmica i les unitats familiars, tant les nombroses com les que no ho són”. “L’equip de govern treballa a favor dels rics, que no tenen problemes a l’hora de pagar, i el que hauria de fer és estudiar, i retirar les partides pressupostàries que no són necessaris per a evitar aquest atracament fiscal”, ha afegit.

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, també ha qüestionat “la pujada d’impostos i taxes contributives, que danya tots els col·lectius ciutadans i que no es justifica, donat que els comptes de l’Ajuntament estan sanejades”. “Conseqüentment -ha anunciat- un recurs contra l’acord plenari davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana”.

La portaveu del Partit Popular (PP), María José Català, ha lamentat que “a les portes d’una nova recessió econòmica, el govern municipal no aposte per un model de ciutat que defenga, per exemple, els professionals que volen tirar endavant el país, és a dir, els autònoms”. Així mateix, ha dubtat de la mesura d’apujar els impostos “perquè és clar que es necessiten inversions, però que es duen a terme, per favor”, ha demanat.

A l’hora de votar els diferents punts de l’ordre del dia relatius a l’actualització d’impostos i taxes, els de l’oposició han oscil·lat entre l’abstenció i el vot en contra. Amb tot, en tirar endavant amb el suport de l’equip de govern, s’obri un període perquè les persones o entitats que ho desitgen puguen presentar al·legacions a aquestes; i amb posterioritat, i després d’aquest període d’exposició pública, al desembre s’aprovaran definitivament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 20 =