25n
25N
25N

València Activa adequa per barris les polítiques d'ocupació amb l'Observatori Socioeconòmic de Formació

València Activa adequa per barris les polítiques d'ocupació amb l'Observatori Socioeconòmic de Formació
29/08/2020 -

La responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha remarcat la creació de l’Observatori Socioeconòmic d’Ocupació i Formació de la ciutat de València, una eina “fonamental” a través de la que s’han dissenyat programes específics de formació i inserció a la ciutat i s’ha dut a terme la caracterització socioeconòmica dels 87 barris.

La regidora ha indicat que a través de l’Observatori Socioeconòmic d’Ocupació i Formació la ciutat de València ha realitzat la primera estratègia d’ocupació i desenvolupament local en el districte de Benicalap, “comptant amb la participació dels agents econòmics i socials”. Així mateix, ha informat que s’ha iniciat l’elaboració de l’estratègia de Pobles de l’Oest, a la qual seguiran la resta de districtes de la ciutat, ha explicat el consistori en un comunicat.

L’Observatori, a més de treballar amb fonts secundàries, també desenvolupa en la seua metodologia la utilització de fonts primàries generades pels mateixos serveis que presta València Activa com és l’Agència d’Ocupació, Barris per l’Ocupació o VIT Emprén, en uns altres.

La regidora ha matisat que aquest servei està fent un treball “important” en l’elaboració d’indicadors de seguiment dels programes d’ocupació, emprenedoria i formació, i del mateix pla estratègic.

D’altra banda, Bernabé ha comentat que “a més d’haver realitzat més de 50 informes sobre el mercat de treball a la ciutat de València, l’Observatori també realitza informes específics sobre la situació laboral de les dones, joves, població major de 54 anys i persones desocupades de llarga duració”.

Aquesta eina d’anàlisi, tal com ha subratllat Bernabé, “ens ha permés, durant aquests anys, detectar les necessitats de cada barri de la nostra ciutat, contribuint així a la posada en marxa de programes específics de formació i inserció laboral com Barris per l’Ocupació”. A més, ha insistit que en el marc del programa AVALEM Territori, l’Observatori Socioeconòmic, al costat de la Universitat de València, està dissenyant una estratègia territorial d’ús de la ciutat.

En aqueixa línia, la regidora ha indicat que “gràcies a l’Observatori es recull, analitza i difon informació relativa al comportament del mercat de treball local, així com es realitza seguiment de les accions en matèria d’ocupació a València”.

“Aquest servei s’encarrega d’identificar les necessitats per a la inserció sociolaboral de les persones desocupades de la nostra ciutat i, especialment, de buscar l’estabilitat en l’ocupació dirigida a joves, dones, persones en atur de llarga duració i persones amb diversitat funcional”, ha remarcat Bernabé al mateix temps que ha defensat que “es tracta d’una eina que ens permet detectar els sectors més afectats i plantejar programes i polítiques específiques per a aquests, una cosa fonamental en aquest període postcovid-19″.

Així mateix, l’edil ha reivindicat l'”evolució” de l’Observatori Socioeconòmic des de la seua posada en marxa, i ha destacat “la recopilació de dades pròpies específiques de cada barri o, recentment, amb la creació del panell de seguiment econòmic, que es va constituir durant l’estat d’alarma”.

En aquest sentit, Bernabé ha destacat igualment “la importància del treball realitzat des de l’Observatori Socioeconòmic, ja que ens ha permés poder analitzar amb profunditat la realitat laboral de la nostra ciutat, les tendències laborals i ens ha facilitat la presa de decisions i la implementació de les polítiques actives d’ocupació en l’àmbit local”.

Recentment, València Activa ha organitzat la tercera trobada estatal d’Observatoris Socioeconòmics i Urbans locals, en el qual han participat més de 20 observatoris “de referència” a escala nacional, en el qual es van intercanviar metodologies i bones pràctiques i es va fer valdre el paper que està exercint l’Observatori a la ciutat de València.

L’Observatori Socioeconòmic està compost per l’Ajuntament de València, la Fundació València Activa del Pacte per a l’Ús de la Ciutat de València – Comunitat Valenciana, la Confederació Empresarial Valenciana, UGT-PV, CCOO-PV i ÚS, i en el qual participen entitats com LABORA, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − set =

museo prehistoria
museo prehistoria