25n
25N
25N

València posa en marxa este dilluns un telèfon gratuït i informatiu d'atenció a les persones majors

Sandra Gómez destaca que s’han ordenat tots els servicis perquè no hi haja cap persona major desatesa a la nostra ciutat

València posa en marxa este dilluns un telèfon gratuït i informatiu d'atenció a les persones majors
20/03/2020 -

En el marc de la roda de premsa posterior a la reunió de la Comissió municipal permanent de seguiment de la crisi pel coronavirus, en la qual han participat l’alcalde de València, Joan Ribó, i els vicealcaldes, Sandra Gómez i Sergi Campillo, Gómez, ha anunciat que “este dilluns es posarà en marxa un telèfon d’atenció a les persones majors, el 900 525 798”. Es tracta d’un telèfon de contacte directe que es posa en funcionament des de la regidoria d’Envelliment Actiu, la responsable del qual és la regidora Pilar Bernabé. “Este servici “atendrà les persones majors, de dilluns a divendres de 8h a 15h, per a donar-los la informació de tots els servicis que estan a la seua disposició”.

Esta mesura s’emmarca en el Pla Especial d’atenció a les persones majors de la ciutat, ja que “són el sector de la població que es troba en una major situació de vulnerabilitat a causa de la crisi sanitària pel COVID-19”, ha dit la vicealcaldessa. Sandra Gómez ha assenyalat que “s’han ordenat i coordinat tots els servicis perquè no hi haja cap persona major desatesa a la nostra ciutat i sempre tinga un recurs públic per a ser atés”. Així, ha destacat que “la primera decisió que s’ha pres és que el servici de Persones Majors siga contemplat com a essencial, plenament operatiu per a atendre el segment més vulnerable de la ciutat”. Dins d’ell, “tot el personal estarà dedicat a atendre i facilitar els recursos públics nous que hem posat en marxa per a atendre persones majors”, ha afegit.

Gómez ha assenyalat que el telèfon gratuït d’atenció a les persones majors estarà atés per funcionaris del servei, “ja que són les persones que millor coneixen al col·lectiu de persones majors de la nostra ciutat i els recursos que podem oferir”.

Ha recordat que per a aquelles persones majors que estiguen en situació de vulnerabilitat, tant per situació de soledat, situació econòmica o dependència, la regidora d’Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, va habilitar esta mateixa setmana els serveis d’Atenció a domicili, Menjar a casa i Teleassistència. A través d’esta mesura, Pilar Bernabé amplia el contracte perquè “totes les persones majors que ho necessiten a la nostra ciutat tinguen cobertes les seues necessitats bàsiques”.

D’altra banda, Sandra Gómez ha destacat que “hem habilitat un servei d’acompanyament telefònic, a través de l’ONG Amics de la Gent Major. “Hem volgut que siguen ells que realitzen la labor d’atenció, perquè són els que treballen al costat d’ells tot l’any, amb acompanyament telefònic i una labor d’atenció i companyia afectiva i informació de tot el que estem treballant”, ha assenyalat la vicealcadesa Sandra Gómez.

A més, ha assenyalat la vicealcaldessa, “hem contractat amb Jovesolides el servei de formació Tics, perquè les persones majors de la nostra ciutat puguen conéixer com fer la compra online o un altre tipus d’aplicacions d’entreteniment”.

Finalment, s’habilitarà un llistat de parades de mercats municipals i supermercats que vulguen oferir servei d’atenció telefònica i servei a domicili, ja que, ha assenyalat Gómez, “així evitarem que les nostres persones majors isquen a realitzar la compra”.

Des del servei d’Envelliment Actiu que dirigeix la regidora Pilar Bernabé s’impulsa una campanya publicitària específica amb l’objectiu de “donar a conéixer el telèfon gratuït d’atenció així com els serveis de compra i comerços que s’adheriran a aquest servei”, ha assenyalat Sandra Gómez. Esta campanya comptarà amb una part important de crida a la responsabilitat, perquè totes les persones de la nostra ciutat siguen responsables en el contacte amb les nostres persones majors i “que siguen els serveis públics els que facen els serveis essencials d’atenció a les nostres persones majors”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 8 =

caixaontinyent
lleida 2020
ruta massamagrell
paterna