València Activa llança un taller de plumofòbia per a ajudar al col·lectiu LGTBI a superar la discriminació laboral

València Activa llança un taller de plumofòbia per a ajudar al col·lectiu LGTBI a superar la discriminació laboral
17/05/2018 -

L’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’ajuntament de València llança, a través de València Activa i en col·laboració amb l’associació LAMBDA– col·lectiu de lesbianes, gais, trans i bisexuals- un taller de plumofòbia per a analitzar i ajudar al col·lectiu LGTBI a superar la discriminació laboral a la qual s’enfronten en nombroses ocasions per la seua condició sexual.

Aquesta acció pionera pretén analitzar els estereotips i prejudicis als quals s’afronta el col·lectiu en processos de selecció, quan el currículum deixa de ser el més important, i l’entrevista se centra en la condició sexual de la persona entrevistada, fent-la sentir incòmoda.

La responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible i primera tinent d’alcalde, Sandra Gómez, ha posat l’accent en ‘la importància d’obrir un ventall d’oportunitats a aquelles persones que més ho necessiten, millorant la seua ocupabilitat i les seues condicions sociolaborals’.

‘Plumofòbia’

El terme ‘plumofòbia‘ es defineix com la suma de conductes que provoquen respostes d’aversió, discriminació, rebuig o violència cap a persones per la seua identitat i/o expressió de gènere.

Aquest taller de plumofòbia és un taller grupal, interactiu i experiencial en el qual participaran un màxim de 10 persones, en el qual es va a treballar a partir de les experiències viscudes pels mateixos alumnes amb l’objectiu de reconduir aqueixes experiències que els puguen produir un bloqueig i des d’ací aprendre a afrontar aqueixes situacions. Per això, el primer pas és conéixer les seues impressions, treballar l’expressió, la frustració que han patit en processos de selecció.

Al llarg de 2017 i en el que portem de 2018, València Activa ha atés a 37 persones LGTBI, moltes d’elles en risc d’exclusió social, oferint-los orientació laboral individual, treballant la seua capacitació i obertura de perfil professional i derivant a 28 d’elles a ofertes d’ocupació, amb un percentatge d’inserció del 18%.

La regidora ha assenyalat el desig de ‘convertir a València Activa en un referent d’ocupació social, un projecte que treballa per oferir formació i ocupació de qualitat a tota la ciutadania, sense distinció’.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =

sagunt a escena 2019
turismo salou