València Activa repassa els seus tres anys d'activitat, amb més de 5.500 contractacions aconseguides

La Concejala de Desarrollo Innovador, Pilar Bernabé, señala el beneficio de tener una "agencia de empleo" que "es un servicio del ayuntamiento, es público"

Guardar

Pilar Bernabé Valencia Activa-1
Pilar Bernabé Valencia Activa-1

El programa d'ocupació València Activa, posat en marxa pel Govern de la Nau -i continuat pel rebatejat Rialto- des de 2016, ha aconseguit la contractació directa de 5.608 valencians i valencianes. Unes dades dels quals, assegura Pilar Bernabé, la Regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Treball, cal estar "orgullosos".

"Encara que el primer que voldria destacar, és que creguem València Activa. Una novetat que va vindre en 2016 per a quedar-se, no tinc la més mínima dura", ha iniciat la política socialista.

Bernabé ha indicat als mitjans el balanç obtingut fins al moment amb un pla que pretenia "aglutinar totes les polítiques que, fins a 2015", estaven "soltes" en diferents apartats, programes i centres de l'ajuntament. Han aconseguit, assegura, un programa efectiu "que fa grans esforços per donar oportunitats als joves per a aconseguir un treball digne", o als "aturats de més de 55 anys per a reincorporar-se al mercat laboral".

Territorialitzar

Des de la Regidoria han assenyalat com a dada "molt important" que la meitat d'aqueixes 5.608 contractacions "són a través de Barris per l'Ocupació", la xarxa d'oficines que el Consistori ha distribuït per diferents districtes de la ciutat. "Això significa que territorialitzar amb les oficines de barri funciona de debò. Està entre els nostres reptes arribar a cadascun dels districtes de la ciutat", ha assegurat. Per això, ha anunciat la pròxima creació de cinc oficines noves en Natzaret, Nou Moles, Racnayna-Benimaclet, Campanar i Pobles del Nord. Encara que l'objectiu és arribar "a tots", assenyala com a prioritat aquells barris on "la bretxa d'ocupació" és major, com Benicalap

Des de les oficines de València Activa, des de la seua posada en marxa, s'han realitzat 18.762 atencions, 10.023 d'aquestes a les oficines de barri. A més, "més de 470 empreses s'han acostat amb interés" al programa de l'ajuntament. "Fem un servei de comercialització, de vendre a les empreses el que tenim, una agència d'ocupació. És un servei que presta l'Ajuntament, públic, del qual les empreses poden beneficiar-se", ha relatat. Assegura que a través de València Activa, aquestes poden trobar "els millors perfils", sense "haver de pagar" perquè és, recorda, "un servei públic".

Model estratègic

Bernabé també ha volgut destacar les "2.658 atencions en emprenedoria" i la "creació d'espais de coworking com la Petxina". Assegura que és essencial treballar contra "la bretxa digital" i, especialment, "la de gènere, que algunes empreses xifren en un 50%". Per això, s'ha programat per a aquest trimestre el programa Treballem Iguals per a "formar a 80 treballadors i càrrecs en tallers d'igualtat en l'ocupació".

Quant a la bretxa digital, la política ha assenyalat aquesta com alguna cosa a reduir perquè la tecnologia "forma part del model econòmic i estratègic de la ciutat", per a aconseguir un model basat "en la innovació i sostenibilitat". Per això desenvolupen nombrosos programes d'emprenedoria i sumen esforços amb VIT Emprén: 94 fins al moment amb més programats.

L'edil ha ressaltat, per a acabar, els programes Anem per a l'ocupabilitat dels joves, i els Oportunitats i Oportunitats +55, per a aturats de llarga durada i també aquests però majors de 55 anys. "És important oferir oportunitats de qualitat", ha assenyalat.

Destacats