25n
25N
25N

València Activa estrena Espai Lidera per a visibilitzar el talent empresarial de les dones

En aquest punt de trobada per a dones, els pilars clau seran el lideratge, l’emprenedoria i la formació

València Activa estrena Espai Lidera per a visibilitzar el talent empresarial de les dones
13/10/2020 -

La vicealcaldessa Sandra Gómez, juntament amb la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, i un grup de dones emprenedores han presentat el nou espai de València Activa. Es tracta de l’Espai Lidera, un punt de trobada de referència per a les dones de València on els pilars seran el lideratge, l’emprenedoria i la formació. Un espai per a visibilitzar el talent empresarial femení, però també per a crear una xarxa de treball que afavorisca la lluita contra el sostre de cristall.

L’objectiu d’aquest espai no és un altre que potenciar el lideratge de les dones perquè aconseguisquen llocs directius o que aposten per l’emprenedoria. Aquest impuls, han explicat, sempre ha sigut necessari, però ara més que mai, quan la pandèmia ha colpejat durament als sectors més vulnerables.

Tal com ha assenyalat la regidora Pilar Bernabé, “Espai Lidera vol fer xarxa i desenvolupar els objectius de la plataforma #TreballemIguals. Volem corregir les desigualtats en matèria de desocupació – el 60% de les persones desocupades són dones -, però també la desigualtat salarial, que ja supera el 22%. Per això, en aquest espai, no només apostarem per la formació de les dones, sinó també per la formació de les empreses amb les quals desenvoluparem plans d’Igualtat perquè més empreses estiguen liderades per dones”.

Més de 400 dones passaran, abans que acabe l’any, per l’Espai Lidera de València Activa, que estarà situat al carrer Guillem de Castro, 37. “València Activa és la primera agència de desenvolupament local amb perspectiva de gènere i, ara, estrena aquest espai que podria dir-se que és pioner al país”.

Per part seua, Gómez ha assenyalat que “per fi, València compta amb un espai de referència per a totes les dones que volen progressar i aconseguir els seus somnis. Ens vam adonar que en aquesta ciutat, i en general en tot el país, no existeixen centres on les dones puguen acudir a rebre cursos de formació, espais de trobada on motivar-se i ajudar-se les unes a les altres. I amb aquesta vocació naix Espai Lidera, un espai que servisca per a formar a futures directives, i també per a enfortir a les actuals”.

En aquest sentit, la vicealcaldessa ha apuntat que “a Espanya, tan sols el 34% de les dones ocupen càrrecs directius, i si parlem de la Comunitat Valenciana la xifra es redueix al 23%. Per això, des de l’Administració s’ha d’apostar per polítiques actives que impulsen a les dones a avançar perquè en això, precisament, consisteix la Igualtat, que totes les dones tinguen l’oportunitat de fer-lo”.

Com inscriure’t en #TreballemIguals?

Tan sols serà necessari inscriure’s a l’Agència d’Ocupació de València Activa, acudir al teu centre de Barris per l’Ocupació o enviar un correu a igualtat@valenciactiva.es

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − huit =