25n
25N
25N

València Activa tanca 2019 amb unes xifres d'ocupació de rècord

Per a 2020, el pressupost destinat a València Activa s’incrementa superant els 9 milions d’euros

València Activa tanca 2019 amb unes xifres d'ocupació de rècord
05/02/2020 -

València Activa, l’agència de desenvolupament local de l’Ajuntament de València, liderada per la regidora Pilar Bernabé, ha tancat 2019 amb unes xifres d’ocupació de rècord. I és que 2019 ha sigut l’any en què més persones han trobat ocupació, gràcies a labor de València Activa. Concretament, 1.623 persones, entre els tallers d’ocupació, els centres de Barris per l’Ocupació, l’Agència de Col·locació i els plans d’ocupació que “ens animen a continuar treballant en la mateixa direcció, apostant per augmentar els acords amb grans empreses, com Makro, Primark o Power Electronics, per a continuar incorporant a més persones en el mercat laboral”, ha apuntat Pilar Bernabé.

2019, sens dubte, ha sigut un gran any per a la ciutat de València, que continua reduint la seua taxa de desocupació, situant-se per damunt de les grans ciutats espanyoles, com Madrid o Barcelona, amb un increment dels afiliats a la Seguretat Social d’un 3,5%. A més, com ha ressaltat Bernabé, “encara que en gener de 2020 haja augmentat el nombre de persones parades, un fet habitual en aquest mes, el destacable és que hi ha 1.359 persones menys que en 2019”.

D’aquesta manera, des de València Activa s’han proposat continuar consolidant aquest servei a la ciutat amb l’objectiu de fomentar ocupació de qualitat, però també l’emprenedoria. Per a això, entre els reptes per a 2020, es troben mantenir l’aposta pels plans d’ocupació Anem!, Oportunitats i Oportunitats+55 per a ajudar a la inserció dels col·lectius amb més dificultats; combatre la bretxa digital, mitjançant la formació en noves tecnologies i competències, a través de cursos online gratuïts i disponibles per a tota la ciutadania a la web de València Activa, els programes d’ocupació i formació per a aturats de llarga duració, o la formació gratuïta en anglés i valencià; així com frenar la bretxa de gènere mitjançant la formació tecnològica de dones per a l’ocupació i l’autoocupació.

En aquest punt, la regidora Pilar Bernabé ha assenyalat que hi ha hagut un salt qualitatiu, ja que si la tònica general era que un 40% de dones s’inseriren laboralment, en l’actualitat s’ha passat al 60%. “En 2019, un total de 805 dones s’han incorporat al mercat laboral. Per això, en 2020, continuarem desenvolupant el programa de Treballem Iguals; el programa d’accés a dones a llocs tecnològics TecnoDones, que s’iniciarà al setembre; i l’impuls al lideratge femení a través de Lidereses”. Així mateix, València Activa continuarà apostant per la participació en esdeveniments que visibilitzen el talent femení, com Womprende, que se celebrarà aquest dissabte, 8 de febrer.

Finalment, quant a emprenedoria, Bernabé ha destacat que, en 2019, s’han atés 824 persones, que ha derivat en la creació de 261 noves empreses. Així mateix, amb Reactivem, el programa de transmissió empresarial, s’ha mitjançat en la cessió d’un total de 41 empreses, evitant, així, el tancament del comerç local. Però, a més, una de les iniciatives amb més èxit, en 2019, ha sigut la creació de l’espai Co-Crea-Te, un coworking amb assessorament tècnic gratuït gestionat al costat de la Universitat Politècnica de València. Finalment, Bernabé també ha detallat que es van destinar “1.309.000 euros en ajudes a l’emprenedoria i la consolidació empresarial”.

Per això, per a 2020, un dels reptes de València Activa serà continuar promovent iniciatives per al desenvolupament local a escala nacional i internacional, mitjançant esdeveniments de gran renom com el Webit València, el Dreamhack, VIT Emprende o el 4YFN en el qual, enguany, “València tindrà un paper protagonista”.

Per a poder dur a terme totes aquestes accions que continuen reduint la taxa de desocupació, i dinamitzen l’economia i el desenvolupament local, València Activa comptarà, per a 2020, amb un pressupost de 9.921.199,82 euros, que suposa un creixement del 2,87% respecte a 2019, i que, en paraules de Pilar Bernabé, “es destinarà a formació i a la consolidació d’empreses”.

A més, València Activa estrenarà, a l’abril d’aquest mateix any, un nou centre al carrer Guillem de Castro que acostarà més aquest servei a la ciutadania, ja que l’objectiu és que dispose d’un espai de formació i ajuda a l’emprenedoria que camine en la direcció de continuar creant noves oportunitats d’ocupació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus