caixa popular

València acollirà la Fira del Llibre més gran de la seua història

València acollirà la Fira del Llibre més gran de la seua història
16/04/2018 -

València es prepara per a l’edició de la Fira del Llibre més gran de la seua història. Un 22% més d’expositors i casetes, i un increment en el nombre d’activitats programades permeten augurar que l’increment que ja es va observar l’any passat es consolidarà plenament en aquesta nova cita. Del 26 d’abril al 6 de maig els Jardins de Vivers seran novament el lloc de la cultura, la literatura, l’art i la trobada ciutadana, als que se sumen espais alternatius per a estendre la Fira per tota la ciutat.

Ribó ha presidit l’acte de presentació, celebrat en el Saló de Cristall de l’Ajuntament, en el que han intervingut la directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, Carmen Amoraga; i el president del Gremi de Llibrers de València, Nacho Larraz. També han assistit a l’acte la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello; i el president del FULL Fundació pel Llibre i la Lectura, Jesús Figuerola, entitat que col·labora en l’organització de la Fira.

L’alcalde ha destacat la importància de la lectura com a element de formació i de dinamització cultural, garantia d’una societat lliure i crítica. Ribó ha emmarcat la seua intervenció en dues cites referides a la importància de la lectura i al seu caràcter personal: de Daniel Pennac, “el verb llegir, com el verb amar o somiar, no suporta l’imperatiu”; i de Cervantes, “el que llig molt i camina molt, veu molt i sap molt”.

La 53 Fira del Llibre de València acollirà vora un 22% més d’expositors i casetes que en 2017. Això suposa que aquesta és l’edició de major participació i majors xifres de la seua història: 73 exhibidors (13 més que l’any passat), en 112 parades (20 més que en l’edició anterior). Tal com ha explicat el president del Gremi de Llibrers, Nacho Larraz, “l’objectiu no és vendre llibres en si, sinó acostar i fomentar l’hàbit de la lectura entre la ciutadania per a aconseguir una societat més culta, més lliure i amb major esperit crític, empoderada i conscient dels seus drets”. De fet, la directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, Carmen Amoraga, ha destacat la millora de les dades de lectura de les i els valencians, que s’ha incrementat en 4 punts respecte a les xifres de 2012.

Durant els 11 dies que durarà la Fira s’han programat més de 700 firmes d’autors i autores (100 més que l’any passat), a falta encara de tancar el programa. Hi haurà així mateix 119 presentacions i trobades amb escriptors i escriptores i 150 entrevistes; 32 taules redones, 18 recitals, 25 tallers i 3 exposicions. I a tot això cal sumar les activitats infantils, tant per a escoles com per a públic general; i les propostes que es desenvoluparan en espais alternatius, com el Mercat Central, l’Oceanogràfic, La Rambleta o l’Institut Valencià de Cultura, amb l’objectiu de “portar la Fira per tota la ciutat”. L’organització disposa d’un pressupost de 360.000 euros, un 3% més que l’any passat. L’Ajuntament de València col·labora i participa també com a un editor més per a posar a l’abast dels lectors les produccions que es realitzen des de la institució municipal. A més, el municipi aporta una ajuda econòmica de 13.000 euros, i col·labora també amb la cessió d’espais, com el Jardí de Vivers i el Museu de Ciències Naturals, a més d’anuncis en mobiliari urbà.

Entre els autors i les autores que participaran en la 53 Fira del Llibre de València, destaquen noms com els d’Almudena Grandes, Juan José Millas, Alejandro Palomas, Manuel Rivas, Vicente Molina Foix, Juan Eslava Galán, o Blue Jeans, entre altres. Quantes a les trobades i taules redones, s’han programat sobre aspectes ben diversos, com ara Novel·la negra, Sèries de TV, Trobada intergeneracional d’autores, Cuina valenciana, o Hòmens per la igualtat, entre altres temes.

Tant l’alcalde com la resta de representants d’institucions i entitats han animat a valencianes i valencians a gaudir d’aquesta festa de la cultura que començarà de seguida, i que constitueix, per nombre d’expositors, nombre de visitants i xifres de vendes, la segona major fira del llibre del nostre país. L’edició de l’any passat es va tancar amb una facturació d’un milió d’euros i mig milió de visitants, xifres que s’espera superar enguany.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris