25n
25N
25N

València acull la segona edició de 'Col·lab Weekend' amb desafiaments estratègics de 'Missions València 2030'

Se celebrarà a Las Naves del 17 al 20 de setembre, i els i les participants optaran a premis de vora 5.000 euros en metàl·lic i 12.000 euros en espècie

València acull la segona edició de 'Col·lab Weekend' amb desafiaments estratègics de 'Missions València 2030'
16/07/2020 -

El centre d’innovació Las Naves celebra del 17 al 20 de setembre ‘Col·lab Weekend 2020’, el hackathon d’innovació social i urbana de la ciutat de València que, en esta segona edició i a causa de la COVID-19, tindrà format online. Les i els participants, que formaran grups entre 4 i 6 persones i aspiraran a premis de vora 5.000 euros en metàl·lic i 12.000 euros en espècie, disposaran d’espais virtuals de treball i plataformes de videoconferència per a poder desenvolupar els seus projectes. El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha posat en valor que els 20 desafiaments als quals els inscrits i inscrites hauran de donar resposta “estaran alineats amb l’estratègia de governança ‘Missions València 2030’, amb la qual hem convertit a València en la primera ciutat europea a articular el seu treball en Innovació posant a les persones en el centre del mateix”.

Durant quatre jornades els i les participants tindran l’oportunitat de desenvolupar solucions innovadores amb les quals donar resposta a un total de 20 desafiaments que cobreixen diferents necessitats de la ciutadania, així com l’entorn urbà i de l’horta de València. Uns desafiaments que el regidor d’Innovació, Carlos Galiana, ha explicat que “estaran alineats amb l’estratègia de governança ‘Missions València 2030’, amb la qual Las Naves i l’Ajuntament de València hem convertit a València en la primera ciutat europea a articular el seu treball en Innovació posant a les persones en el centre del mateix”.

Els reptes d’esta segona edició es classificaran en les quatre àrees sobre les quals es consolida ‘Missions València 2030’: Ciutat Saludable, amb la qual es buscarà el benestar individual de la ciutadania; Ciutat Sostenible, que perseguix la millora de l’entorn urbà i el medi ambient; Ciutat Compartida, que aprofundirà en el benestar col·lectiu de les persones; i Ciutat Emprenedora, que posa el focus en l’enfortiment i la resiliència del sistema productiu i emprenedor davant pandèmies i èpoques de crisis.

Desafiaments alineats amb #MissionsVLC i formació de grups

Entre els desafiaments als quals s’hauran d’enfrontar les persones participants destaquen “No més soledat”, amb solucions innovadores que ajuden a detectar situacions de soledat entre persones majors; “No more Plastics” per a reduir la quantitat de micro plàstic present en l’aigua; “Ciutat Resilient”, que busca trobar solucions, tecnològiques o no tecnològiques, que ajuden al fet que les ciutats tinguen més capacitat d’adaptació davant situacions de crisis o pandèmies; “Accessibilitat universal en entorns públics” per a persones amb diversitat funcional (física, sensorial o intel·lectual) en el transport públic i en l’accés a espais i serveis públics; “Renovable plus”, que persegueix incrementar l’ús d’energies renovables i arribar a l’objectiu de ciutats climàticament neutres o “No more waste”, que pretén lluitar contra el desaprofitament alimentari, entre altres.

La participació en este hackathon serà per equips entre 4 i 6 persones encara que puguen inscriure’s de manera individual i integrar-se en equips ja formats als quals els falten diversos perfils. En este esdeveniment tenen cabuda persones que provinguen de diferents àrees (tecnològiques, Màrqueting, Business, Disseny, etc.). La inscripció és totalment gratuïta però l’aforament està limitat a 58 persones, a les quals s’enviarà l’enllaç de confirmació d’assistència i les entrades uns dies abans de l’esdeveniment.

Premis

El premi principal d’este hackathon consistirà en un accés directe al programa de Pre-acceleració del Col·lab en Las Naves. S’establirà, a més, una dotació econòmica de 3.000€ si la proposta guanyadora desenvolupa el projecte innovador amb perspectives de viabilitat futura. El lliurament d’esta dotació econòmica està condicionada a la superació d’un procés d’avaluació del Pla d’actuació d’este projecte, que es produirà als 4 mesos del hackathon. En ell es valorarà, entre altres aspectes, el grau de compromís de l’equip i l’impacte del projecte sobre la qualitat de vida de la ciutadania i l’entorn. El programa de Pre-acceleració és presencial i tindrà lloc entre els mesos d’octubre de 2020 i abril de 2021 a la ciutat de València. També s’atorgaran 3 accèssit de 600€ per a reconèixer a aquells projectes que presenten les millors idees en diferents àrees d’innovació social i urbana. Per a més informació i pre-inscripcions: www.collabweekend.com

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − 1 =

ccccinema
activem alfafar