25n
25N
25N

València acull un projecte per a fomentar el coneixement obert

iStock.com/RomanBabakin

València acull un projecte per a fomentar el coneixement obert
12/07/2019 -

L’Escola d’Estiu de la Càtedra de Govern Obert (UPV-Ajuntament de València) ha organitzat per als dies 17 i 18 de juliol el curs Què és això del govern obert? T’ho conte?, dirigit a joves amb l’objectiu de «fomentar el coneixement obert i treballar en la línia de la intel·ligència col·lectiva». El projecte, que es realitzarà de 9.15 a 14.30 els dos dies, està dirigit a persones nascudes entre 2001 i 2006, i tindrà lloc a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica.

Així mateix, aquest curs pretén acostar i ajudar la ciutadania a posar en pràctica termes com participació ciutadana, pressupostos participatius, govern obert o responsabilitat social, entre d’altres, que fomenten des de fa anys les administracions públiques.

Durant aquests dos dies, els i les joves podran interactuar amb situacions quotidianes en què hauran de prendre una decisió. Amb aquesta finalitat, hauran de descobrir què passa quan prenen la seua decisió, a qui afecta més, quines conseqüències té sobre el planeta o sobre la societat. En aquesta tasca els acompanyarà un bot de Telegram, que els guiarà per a trobar la informació que els ajudarà a decidir el que farien, decisió que serà consensuada i compartida.

També s’han dissenyat tallers de curta duració, 45 minuts, en els quals, de manera pràctica, es treballarà: la participació; les accions que poden fer per a canviar el seu entorn; el potencial que es genera quan s’usen dades per a prendre decisions informades; el paper que té aprendre des de la metodologia aprenentatge-servici (aprendre oferint un servici a la comunitat) per a fomentar ciutadania activa; les notícies falses (fake news) i les eines que ens permeten reconéixer-les.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =