25n
25N
25N

València acull la novena Setmana de les Normes Verdes, amb 400 participants de 55 països

València acull la novena Setmana de les Normes Verdes, amb 400 participants de 55 països
01/10/2019 -

La ciutat de València acull a partir d’aquest dimarts la Setmana de les Normes Verdes, una cita que fins al pròxim 4 d’octubre reunirà 400 participants de 55 països.

L’alcalde de València, Joan Ribó, presideix aquest dimarts l’acte d’obertura de la IX Setmana de les Normes Verdes, la trobada de les quals se celebra a València de l’1 al 4 d’octubre en el Palau de Congressos, ha explicat el consistori en un comunicat.

L’Ajuntament, a través de l’Oficina de València Ciutat Intel·ligent, ha sigut seleccionat per la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU), organisme dependent de Nacions Unides, per a ser seu i amfitrió de la novena edició d’aquesta trobada especialitzada.

“El compromís de València amb l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible i la protecció del medi ambient ha permés que la nostra ciutat siga la seu d’un dels principals esdeveniments mundials que organitza l’agència ITU”, han destacat des del consistori.

Així, “en llaures a fomentar la transformació municipal afavorida en els últims anys, en la qual la ciutadania exerceix un paper fonamental, l’Ajuntament de València ha oferit l’accés gratuït a tot l’ecosistema d’innovació valencià”, han afegit.

L’obertura de les sessions comptarà amb la presència de l’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; el director de l’Oficina de Normalització de les Telecomunicacions, UIT, Chaesub Lee; i el director del Gabinet de la Secretaria d’Estat per a l’Avanç Digital, Albert Medrán.

“CONNECTAR LES CIUTATS INTEL·LIGENTS”

La Setmana de les Normes Verdes de l’UIT se celebra sota el lema ‘Connectar les ciutats intel·ligents i sostenibles amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible’ i reunirà representants de governs, dirigents municipals, empresariat i ciutadania perquè compartisquen les seues experiències. L’objectiu és “potenciar la presa de consciència sobre la importància dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides”.

En el marc d’aquest fòrum sobre la governança intel·ligent es debatran la seguretat, la privacitat i la confiança en el context de les ciutats intel·ligents basades en l’ús de les dades. La trobada pretén “millorar els beneficis que per a representants municipals, empreses i ciutadania es deriven de l’ús de la informació”.

Les sessions dedicades a l’estratègia municipal de València Ciutat Intel·ligent se centraran en els projectes innovadors que s’estan realitzant per a la millora de la governança de la ciutat, en la prestació de serveis públics digitals, en la sostenibilitat mediambiental i en els factors estratègics, operatius i tècnics.

Aquest intercanvi de bones pràctiques continuarà en la quarta reunió de la Iniciativa Ciutats Intel·ligents i Sostenibles (U4SSC). Amb el suport de 16 organismes de les Nacions Unides, l’U4SSC promou l’adopció de normes internacionals i la presentació d’informes sobre les experiències connexes, i potència la creació d’un marc de coneixement d’utilitat per a tots els innovadors de les ciutats intel·ligents.

La Setmana de les Normes Verdes de l’UIT conclourà amb una jornada formativa d’un sobre les eines disponibles per a impulsar la transformació dels espais urbans en ciutats sostenibles i intel·ligents, incloses les normes internacionals que suporten l’avaluació objectiva d’aqueixa transformació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − set =