25n
25N
25N

Magic Line, 20 quilòmetres de recorregut solidari

La segona edició d’aquesta marxa se celebrarà el pròxim dos de febrer, amb inici a Alboraia

Magic Line, 20 quilòmetres de recorregut solidari
16/01/2020 -

L’èxit de la primera convocatòria a València és un repte a replicar o, millor, superar de cara a la segona. Magic Line de Sant Joan de Déu; una gran mobilització solidària que destina tots els fons recaptats en pro de col·lectius en risc d’exclusió social. Especialment, a les persones que no disposen d’una llar. “Isquem a caminar el dos de febrer, perquè caminar transforma”, ha assenyalat Mariola Valls, com a representant de l’associació.

“Més que una caminada és una mobilització“, ha assenyalat Valls, al costat de Zeudi Estak, Regidora d’Igualtat d’Alboraia, Juan Manuel Raga, President del Club de Senderisme, i el responsable de comunicació d’El Corte Inglés Pau Pérez. Valls ha assenyalat les línies d’aquesta “mobilització”. Un esdeveniment en el qual, assegura, cal ressaltar el valor de l’econòmic, perquè “el 100%” del recaptat va a “aquests programes integrals, residencials, d’habitatge, ocupacionals, de promoció de la salut i d’oci”. Uns programes que busquen que “les persones sense llar aconseguisquen arribar a un desenvolupament de vida autònoma i estable“, ha assenyalat.

És la segona vegada que l’Obra Social de Sant Joan de Déu organitza la Magic Line a València, i esperen que es repetisquen els bons resultats. En l’anterior convocatòria, van participar 1.022 persones repartides en 78 equips, es van organitzar 40 accions solidàries, 50 persones van ser voluntàries i van participar 20 organitzacions. Un esdeveniment en el qual es van recaptar, finalment, 23.566 euros. Una recaptació que permet continuar amb aquestes accions que avancen en igualtat d’oportunitats.

Que la presentació del Magic Line es faça a la sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés no és casual. Diferents centres de l’empresa seran punts d’inscripció a la caminada final i, a més, molts dels seus empleats participaran, de manera individual, com a voluntaris. Una activitat que se sumarà als 3.710 euros aconseguits gràcies a les rifes nadalenques dels sopars d’empresa.

20 quilòmetres solidaris

El punt ‘final’ de la Magic Line és la gran caminada de 20 quilòmetres, des de l’Ajuntament d’Alboraia fins a la plaça de l’Ajuntament de València; una caminada no competitiva, que passarà per llocs emblemàtics -naturals i arquitectònics-, que serà una eina de visibilització després de, esperen, “aconseguir els objectius de recaptació“.

Raga, del Club de Senderisme de València, ha sigut l’encarregat de comentar el recorregut de la caminada final perquè, com l’any passat, s’ha dissenyat amb la seua assistència. “La mateixa filosofia de la marxa conjuga, perfectament, amb els esports de muntanya”, ha assenyalat. Així, assegura que han traslladat els mateixos criteris de seguretat i respecte per la naturalesa que en les rutes per muntanya, però “aplicat al plànol d’Alboraia, l’Horta i València”.

La ruta, que no tallarà carrers i es farà a una marxa tranquil·la i adaptada, començarà enfront de l’Ajuntament d’Alboraia. La regidora Estal ha assenyalat l'”orgull” perquè, de nou, s’inicie des d’aquesta localitat la ruta. “Al nostre poble ens agrada ser solidaris, i pensem, igual que Sant Joan de Déu, que el carrer no pot ser llar de ningú. Estem orgullosos de tindre i col·laborar amb gent tan meravellosa, que fa possible que molta gent que està al carrer tinga una altra eixida”, ha assegurat.

“Quedar com a grans”

Després de l’eixida de la localitat es continuarà pel Barranc de Carraixet, una zona amb alt valor natural. Es continuarà fins a la Patacona, per a arribar a València per la Malva-rosa. En la plaça de l’Armada es realitzarà la parada i eixida del punt de 10 quilòmetres. D’ací, després de passar per la Marina, s’arribarà al llit fins a estar enfront d’El Corte Inglés de l’avinguda de França; l’empresa s’encarregarà en aquest punt, eixida dels 5 Km, d’animar a tots a continuar. Finalment, es continuarà pel llit fins a les Torres de Serrans i, després de travessar les seues portes, s’anirà fins a la plaça de l’Ajuntament. “Allí ens tindran preparat una cosa molt especial”, ha assenyalat Raga.

Des de Sant Joan de Déu animen que “tothom participe”, perquè a més de participar en una marxa solidària podrà veure’s la ciutat des d'”un altre punt de vista”. “També ho estan preparant a Barcelona, Múrcia i Mallorca. Nosaltres som les primeres, hem de quedar com a grans”, ha bromejat Valls.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 14 =