25n
25N
25N

València acull la segona edició del Longevity World Forum

València acull la segona edició del Longevity World Forum
13/11/2019 -

El Palau de Congressos acull aquesta setmana la segona edició del Longevity World Fòrum, una trobada internacional sobre envelliment saludable i longevitat, que reunirà els més destacats experts del món en aquest camp. La regidora d’Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, ha presentat la convocatòria, acompanyada de dos representants del comité organitzatiu i científic del fòrum.

«Apostem i creiem en el paper de l’Ajuntament com a administració més pròxima, en el foment de polítiques impulsores d’hàbits saludables que permeten a la població gaudir d’un envelliment saludable i actiu», ha explicat la regidora, acompanyada pels experts Manuel Pérez Alonso i José Viña, representants respectius dels comités organitzador i científic del congrés. Durant la jornada de hui se celebra un simposi en el Centre d’Investigació Príncep Felip, com a jornada prèvia de treball; i demà dia 14 i el dijous 15 se celebraran les sessions del congrés en el Palau de Congressos.

La regidora Pilar Bernabé ha destacat la doble importància d’aquesta trobada especialitzada que, d’una banda, suposa una «nova oportunitat per a consolidar el caràcter de València com a ciutat de referència en la celebració de congressos de primer ordre; i en segon lloc, la possibilitat de treballar, i de donar suport a la investigació i l’intercanvi d’experiències i coneixement entre els principals experts de l’àmbit mundial».

Precisament, Manuel Pérez Alonso ha destacat l’alt nivell de les persones que participaran com a ponents, experts arribats des d’universitats, centres d’investigació i entitats d’innovació de tot el territori estatal, així com de països com els Estats Units, Alemanya o França.

Per part seua, José Viña ha destacat la importància de fer arribar a la ciutadania, especialment la de major edat, tots els coneixements pràctics i les novetats que actualment està obrint la investigació. El doctor Viña ha subratllat les claus per a aconseguir un envelliment saludable: nutrició adequada, exercici socialitzat i personalitzat, potenciació de l’equilibri i control de l’estrés.

Precisament, la regidora Bernabé s’ha referit al programa impulsat entre l’Ajuntament i la Conselleria de Sanitat pel qual el personal mèdic prescriu a malalts majors o persones convalescents l’anomenada ‘recepta esportiva’, per la qual participen, durant un període d’almenys tres mesos, en activitats esportives i de manteniment en els centres d’esport municipals. Tal com ha subratllat la delegada, l’assistència a aquests programes redueix considerablement les visites de les i els pacients als centres de salut.

La delegada ha conclòs la presentació manifestant la importància que València reunisca per segona vegada, i també per segona vegada en coincidència amb la Setmana de les Persones Majors, que se celebra aquests dies, «als principals experts del món en la investigació sobre l’envelliment i la longevitat»; i ha destacat la necessitat que tots els avanços revertisquen en una millora de la qualitat de vida de la ciutadania, que és l’objectiu i la finalitat de la trobada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 11 =

caixaontinyent
lleida 2020
ruta massamagrell
paterna