caixa popular

València acull les Jornades Agroecològiques

València acull les Jornades Agroecològiques
13/09/2017 -

Demà es reuneixen les ciutats que formaran la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia. Una reunió tècnica, emmarcada en les jornades “Societat Civil, Alimentació i Ciutats Sostenibles”, per a avançar en la constitució legal de la xarxa i consolidar i impulsar la seua iniciativa d’intercanvi i coordinació de polítiques agroecològiques.

Aquesta cita, reservada per als tècnics de les administracions, és important en el procés de creació d’una Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia d’àmbit estatal, en la que de moment també s’han implicat Las Palmas de Gran Canaria, Madrid, Pamplona, Lleida, El Prat de Llobregat, Granollers, Valladolid, Palma de Mallorca i A Coruña.

Els actes principals de les jornades, que acull el Palau de l’Exposició de València, seran divendres i dissabte, i els participants formen part de delegacions conjuntes entre els ajuntaments i les organitzacions socials que col·laboren en el desenvolupament d’iniciatives entorn de l’alimentació sostenible. 15 delegacions d’altres tantes ciutats han confirmat ja la seua assistència i s’han inscrit més de 170 persones procedents de tota Espanya.

A l’acte inaugural de les jornades, que serà el divendres, participarà l’alcalde Joan Ribó, juntament amb Teresa Artigas, regidora de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament de Saragossa i amb Arturo Angulo, responsable d’Alianzas – FAO Espanya. Eixe dia estarà dedicat a treballar sobre la governança alimentària i el paper que diferents sectors, organitzacions i agents socials tenen a l’hora de garantir una alimentació sana, accessible i de qualitat per a la ciutadania.

El dissabte estarà dedicat fonamentalment a conéixer les iniciatives que actualment s’estan desenvolupant a l’Estat espanyol i a l’àmbit europeu, a l’intercanvi d’experiències i a l’anàlisi de bones pràctiques sobre diferents qüestions relacionades amb l’alimentació. Els actes es tancaran el dissabte a la nit amb la festa dels mercats municipals de València, Bonic/a Fest, que organitza la Regidoria de Comerç.

L’organització de les jornades s’està desenvolupant de forma col·laborativa entre els ajuntaments de València i Saragossa, promotor de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia, i diverses organitzacions socials implicades en el desenvolupament de les polítiques alimentàries de València i la Fundación Entretantos, que participa com a responsable tècnic de la convenció.

Les jornades constitueixen un dels tres grans esdeveniments de la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible, que ostenta València a 2017. Amb aquestes jornades es pretén generar un missatge a la societat civil orientat a la III Reunió anual i Cimera d’Alcaldes del Pacte Milà sobre Polítiques Alimentàries Urbanes que se celebrarà els dies 19, 20 i 21 d’octubre.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris