caixa popular

València acull la jornada 'Les ludopaties irrompen en el tractament de les addiccions'

València acull la jornada 'Les ludopaties irrompen en el tractament de les addiccions'
23/10/2018 -

El Complex Esportiu-Cultural La Petxina ha acollit aquest matí la celebració de la II Jornada ‘Les ludopaties irrompen en el tractament de les addiccions’, organitzada per la fundació Patim. Aquesta jornada també ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictiva (UPCCA) de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports.

La regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, ha participat en aquesta jornada i ha ressaltat que és una prioritat «realitzar una adequada prevenció d’aquelles addiccions en les quals les substàncies no estan implicades, ja que encara que la societat és molt conscient dels riscos que comporten el consum de drogues no ocorre el mateix amb l’ús excessiu d’internet, les xarxes socials i els jocs d’atzar en línia».

L’objectiu de la jornada ha sigut abordar la problemàtica de les addiccions sense substància des de diversos fronts multidisciplinaris: la prevenció, el tractament, l’assessorament i la formació. Els ponents s’han centrat en els jocs i en les apostes esportives en línia, entre altres qüestions.

Maite Girau ha explicat que «cada vegada hi ha un major increment de les ofertes de joc, tant presencial com en línia» degut en gran part a «la ràpida evolució social, les oportunitats que ofereix la xarxa, els estímuls econòmics que es promocionen per a jugar i la gran velocitat d’avanç de la digitalització».

Durant el matí han tingut lloc diverses conferències, que han sigut a càrrec de diferents tècnics i experts en la matèria. Així mateix, la taula redona ‘El juego no viene solo’ ha tractat aspectes relacionats amb el perfil de les persones amb ludopatia, els grups d’autoajuda, el paper de la Dark Web, l’ús de la criptomoneda i les conseqüències que comporta l’ús excessiu del joc.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + divuit =