València acull el II Fòrum Internacional 'Viure més i viure millor'

Guardar

Viure -més -i -millor
Viure -més -i -millor

L'alcalde de València, Joan Ribó, al costat de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; la rectora de la Universitat de València, Vicenta Mestre; la presidenta de HelpAge, Isabel Martínez Lozano i Cristina Segura, subdirectora del programa de majors de la Fundació la Caixa, ha participat en l'acte d'inauguració del II Fòrum Internacional "Viure més i viure millor", organitzat per la Conselleria de Polítiques Inclusives i amb el suport de l'Obra Social la Caixa. Segons ha comentat l'edil, aquest Fòrum «promou i porta a València un debat internacional inajornable que coincideix amb un moment històric en el qual les persones majors han pres consciència de la necessitat que la seua veu ressone cada vegada amb més força».

Joan Ribó ha comunicat que el lema sota el qual arranca aquest II Fòrum Internacional dels Drets de les Persones Majors "Viure més i viure millor", «reflecteix una aspiració social universal, compartida per tots i totes i més necessària encara quan, afortunadament, això que diuen esperança de vida augmenta en les nostres societats com augmenta el protagonisme social i reivindicatiu de les persones majors».

L'alcalde ha transmés que els principals objectius d'aquest Ajuntament són «garantir la qualitat de vida i el benestar de les persones majors, promoure'n la participació i evitar qualsevol classe de discriminació contra ells i elles». «Tant el govern autonòmic valencià com el govern local de València han fet de les polítiques inclusives un eix estratègic de govern, per a posar les persones en primer lloc i mantenir plenament vigent l'objectiu de rescatar les persones que ho necessiten», ha afegit Ribó.

Joan Ribó ha comentat que en aquest fòrum internacional es comparteixen plenament «els drets dels nostres majors», perquè es «garantisca una dignitat, en recursos i servicis, i s'establisquen mecanismes eficaços perquè puguen aportar les seues idees, plantejar les seues necessitats i enriquir el debat públic». Un altre dels objectius és «erradicar qualsevol forma de discriminació per raó d'edat és una causa de tots a la qual se serveix impulsant una cultura social de respecte i bon tracte a les persones majors, escoltant les seues demandes i reivindicacions», ha comunicat l'edil.

Finalment, l'alcalde ha animat la ciutadania «a crear un marc de convivència on no càpia cap forma de discriminació per motius d'edat, com la de promoure un envelliment actiu».

La vicepresidenta del Consell ha comentat que «es preveu que en 2030 es multiplique el nombre de persones majors, és per això que s'està treballant en estratègies d'envelliment actiu. Unes estratègies que se centren en els drets i, en concret, en un dels principals problemes, la soledat. Per això, cal fer que el sistema sanitari i social funcionen com un sol engranatge». «També volem treballar la prevenció de la discriminació i la violència de gènere en les persones majors, per a passar de la no discriminació a bon tracte», ha afegit.

L'acte ha sigut dirigit per Isabel Martínez, que ha comentat que aquest és «un espai de reflexió i debat que té el propòsit d'avançar des de l'òptica dels drets en els reptes socials amb les persones majors i amb la revolució demogràfica que viurem en aquest segle.»

D'altra banda, Vicenta Mestre ha assegurat que aquest acte és una manera d'«unir esforços per a aconseguir una societat inclusiva» i ha puntualitzat el treball del «professorat que està analitzant aquest aspecte». A més, Cristina Segura, ha posat l'accent en la «necessitat de fer plans que s'adapten a les noves necessitats, ja que les persones majors venen amb una mirada molt diferent».

Destacats