caixa popular

València acull el congrés sobre la bicicleta més antic d'Espanya

Ribó ha inaugurado hoy en el Hemiciclo el XV Congreso Ibérico «La Bicicleta y la Ciutat»

València acull el congrés sobre la bicicleta més antic d'Espanya
16/05/2018 -

L’impuls de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible i la recuperació de les ciutats per a les persones són dos dels assumptes que centraran l’atenció de responsables públics de diferents institucions i ciutats d’Espanya i Portugal, alguns dels quals s’han reunit hui a l’Ajuntament de València, on s’ha inaugurat el Congrés Ibèric «La Bicicleta i la ciutat». Aquesta trobada, en la qual participaran més de 400 congressistes de 20 nacionalitats, se celebra a València, «que es troba en un moment de transició cap a un nou model de mobilitat urbana, per a viure i conviure en una ciutat amable»,

Amb aquestes paraules, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha inaugurat aquest congrés a l’Hemicicle Municipal, en el transcurs d’un plenari en què també han participat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i el president de les Corts, Enric Morera. En representació del Govern de la Nau també ha intervingut el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i com a portaveu de la Coordinadora en Defensa de la Bici (ConBici), Gema Simó.

«València, al fer aquest congrés, es posiciona com una capital protagonista en el canvi del paradigma de la mobilitat, i vol consolidar-se com una ciutat amable. A més, volem que aquesta transició es realitze de la manera més fiable i també més tranquil·la», ha explicat l’alcalde en ressaltar la importància d’aquesta trobada organitzada «amb l’objectiu d’impulsar la bicicleta com una eina per a transformar les ciutats cap a models inclusius, saludables i sostenibles».

“Amb aquest fi, també treballa l’Ajuntament amb accions per impulsar la mobilitat sostenible que vol recuperar i repartir l’espai entre tota la ciutadania, i per això pensa en clau de sostenibilitat: en qui camina, en el transport públic, i en la bicicleta», ha conclòs l’alcalde. Al seu costat, la vicepresidenta del Consell ha defés la mateixa política «que aposta per les ciutats més habitables i més cordials, com a espais on la gent es troba a una velocitat a escala humana, amb avantatges per al medi ambient”. En la mateixa línia, el president de les Corts ha recordat «la voluntat de qui potencien aquestes polítiques, de pensar en les persones».

El Congrés Ibèric «La Bicicleta i la Ciutat”, que és la trobada sobre la bicicleta més antiga d’Espanya i enguany celebra la seua XV edició, començarà aquesta vesprada en La Beneficència. També es faran actes, fins al 20 de maig, al Complex La Petxina i al Centre del Carme, i en el seu marc es desenvoluparà el Congrés de Dones Ciclistes, que incorpora la perspectiva de gènere «a l’hora de fer un mapa, teixir i enfortir les xarxes de dones ciclistes», ha assenyalat Ribó.

Aquests dos encontres també coincideixen amb les activitats amb les quals es clausurarà la Bicifest, amb la Bicimostra que durant el pròxim cap de setmana (dies 19 i 20 de maig) s’instal·larà al Jardí del Túria, entre els ponts de les Flors i de l’Exposició.

Tal com ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, totes aquestes iniciatives es desenvolupen sota el lema «València, ciutat amable» un projecte «que aposta per invertir les prioritats que tenien els nostres municipis i ciutats en l’ús de l’espai públic».

En la presentació del congrés, que és una iniciativa conjunta de la Federação Portuguesa de Cicloturismo e Utilizadores de Bicicleta (FPCUB) i la Coordinadora en Defensa de la Bici (ConBici), també ha participat en nom d’aquesta última agrupació, Gema Simó, qui ha assegurat que una ciutat amable «és la que té com a referent a totes les persones, també les que es desplacen en bicicleta, que a més de ser sostenible, és el símbol d’una nova cultura».

En concloure l’acte, l’alcalde i altres representants públics, i part dels congressistes han realitzat un recorregut amb bicicleta que, segons ha celebrat Joan Ribó, «cada volta en té més usuaris i usuàries”.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 1 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris