caixa popular

València acull el Campionat d'Espanya AXA de Promeses Paralímpiques de Natació

València acull el Campionat d'Espanya AXA de Promeses Paralímpiques de Natació
18/01/2018 -

La piscina coberta del Poliesportiu Municipal de Natzaret reunirà aquest cap de setmana un total de 138 esportistes, procedents de tota Espanya, que es disputaran el triomf en el Campionat d’Espanya AXA de Promeses Paralímpiques de Natació. L’esdeveniment, organitzat per la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana i el Comité Paralímpic Espanyol, entre altres entitats, compta amb el suport i col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal de València.

Tots els participants són xiquets i xiquetes menors de 18 anys amb algun tipus de diversitat funcional. En concret, està prevista la presència de 90 xiquets i 48 xiquetes procedents de 29 clubs i entitats de diferents parts d’Espanya, com Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Galícia, Madrid, Comunitat Valenciana, Múrcia, Navarra i País Basc.

La competició tindrà lloc en dues jornades. La primera començarà dissabte, 20 de gener, a les 17 hores i la segona diumenge a les 10 del matí, per a finalitzar a les 13 hores amb el lliurament de premis als vencedors. Els joves esportistes participaran en tres categories, en funció del seu any de naixement: aleví (2006-posteriors), infantil (2003-2004-2005) i juvenil (2000-2001-2002). Poden participar tots els nadadors i nadadores amb diversitat funcional que tinguen llicència regional i/o nacional.

Es tracta d’un campionat emmarcat dins del Projecte AXA de Promeses Paralímpiques de Natació, creat en 2011 amb l’objectiu de servir de pas previ per als esportistes que, posteriorment, es puguen anar incorporant al Pla ADOP i formar part de l’Equip Paralímpic Español en futures competicions internacionals.

La finalitat del projecte és dotar-los de mitjans perquè els nadadors i nadadores seleccionades aconseguisquen un alt nivell de rendiment a mitjà i llarg termini, mitjançant plans tècnics de formació i especialització, assistència a competicions nacionals i internacionals, i suport als entrenadors i clubs, amb la mirada posada en els Jocs de Tòquio 2020.

La regidora d’Esports, Maite Girau, ha destacat que l’Ajuntament “és sensible a la necessitat de donar suport a l’esport adaptat perquè el lema de l’esport per a tots i totes significa que ningú pot quedar-se fóra de l’àmbit esportiu”.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 6 =

Paiporta
Tardor
cultura als barris